Kayip Basvurusu Olan Çocuk, Arkadaslariyla Kentte Motosiklet Ve Otomobil Çalmis

Adana’da yilbasi gecesi evden ayrilan ve hakkinda kayip basvuru bulunan çocuk arkadaslariyla birlikte kentte otomobil ve motosiklet çaldigi ortaya çikti. Oto hirsizlik polisleri tarafindan yakalanan 3 çocuk çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Kayip Basvurusu Olan Çocuk, Arkadaslariyla Kentte Motosiklet Ve Otomobil Çalmis
Alinan bilgiye göre, Seyhan ilçesi Ismetpasa Mahallesi’nde oturan M.E. (17), yilbasi gecesi evinden ayrilip, bir daha geri dönmedi. Ailesinin, polis merkezine giderek kayip basvurusunda bulundugu M.E., mahalleden arkadaslari I.E. (15) ve E.S. (17) ile bulustu.

Çocuklar sokakta bir süre gezdikten sonra, Ayhan H.’ye ait otomobili Pinar Mahallesinde park halindeyken düz kontak yaparak çaldilar. Süpheliler bununla da yetinmeyip ayni mahalledeki 2 farkli motosikleti de çalip kayiplara karisti. Hirsizlik anlari ise güvenlik kameralarina yansidi.

Hirsizlik ihbarlari üzerine bölgeye Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik kameralarini inceleyerek çocuklarin kimligini tespit etti. Ekipler kaçis güzergahini belirledi ve süphelilerin Seyhan ilçesine bagli Ismetpasa Mahallesi’ne gittigi belirlendi.

Mahallede çocuklari arayan polis, çaldiklari motosikletlerden biriyle gezerken yakaladi. Süphelilerin ayni adresten 5 motosiklet daha çaldigi ögrenildi.

Yakalanan 3 süphelide emniyetteki ifadelerinde otomobil ve motosikletleri kullandiktan sonra kentteki çesitli yerlere biraktiklarini belirtti.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen M.E., E.S. ve I.E. çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Çalinti araçlar ise bulunarak, sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA