Yenimahalle Hamsiye Doydu

Ankara’nin Yenimahalle Belediyesi tarafindan Hamsi Festivali düzenlendi. Iki gün süren festivalde vatandaslara toplamda 3 ton hamsi dagitildi.

Yenimahalle Hamsiye Doydu
Kis aylarinin vazgeçilmezi hamsi Yenimahalle’de festivalle karsilandi. Yenimahalle Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yilda düzenledigi Hamsi Festivali’nde vatandaslara 3 ton hamsi dagitti.

2 gün süren festivalde vatandaslar hamsiye doydu. Yenimahalle Ragip Tüzün Parki ve Sentepe Müslüm Gürses Parki’nda pisirilen balik ekmekler için vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu.

Hamsi Festivali’ne Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in yani sira CHP Yenimahalle Ilçe Baskani Gökay Yildirim, Belediye Baskan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Baskan Yardimcilari Erhan Aras ve Yasar Neslihanoglu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayida Yenimahalle sakini katildi.

Festival boyunca vatandaslari yalniz birakmayarak ilçe sakinlerine kendi elleriyle balik ekmek ikram eden Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Yenimahalle’de baris ve kardesligi pekistirmek adina hep birlikte oldugumuz bu etkinlikleri düzenliyoruz. Her yil geleneksel hale getirdigimiz festivalimizde çoluk çocuk genç yasli demeden tüm vatandaslar balik ekmek yemenin keyfine variyor. Bu tarz sosyal etkinlikler birlik ve beraberligimizi perçinliyor, hep beraber keyifli vakit geçirmemizi ve sohbet etmemizi sagliyor. Yenimahalle kardesligin ilçesidir” diye konustu.

Kaynak: İHA