Arnavutköy Belediyesi Ekipleri Selde Tam Kadro Çalisti

Arnavutköy Belediyesi ekipleri ilçede etkili olan saganak yagis ile birlikte yasanan sel baskinlarinda tam kadro çalisti.

Arnavutköy Belediyesi Ekipleri Selde Tam Kadro Çalisti
Saganak yagisin etkili oldugu ve su baskinlarinin yasandigi Arnavutköy’de belediye ekipleri vatandaslarin magduriyetini gidermeye yönelik tam kadro çalisti. Ilçede metrekareye 125 kilogram yagis düstü. Büyük bölümü ISKI’nin sorumluluk alanlarina dahil olan bölgelerde, Arnavutköy Belediyesi ekipleri su tahliyesi ve tikanan su kanallarinin açilmasi için yogun çaba harcadi. Belediyenin Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü Çagri Merkezi personelleri hiçbir talebi geri çevirmeyerek ivedilikle ilgili birimlere aktardi.

Selin yasandigi andan itibaren Arnavutköy’de Kaymakam Mahmut Hersanlioglu ve Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, çalismalari yakinda takip etti. Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ve Istanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy’ü ziyaret ederek alinan tedbirleri ve gerçeklestirilen çalismalari degerlendirildi.

Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci yaptigi açiklamada, Arnavutköy’de mahalleler, yollar, evler ve isyerlerinde bakim, onarim, tahliye ve temizlik çalismalarinin tamamlandigini, hasar tespit çalismalarinin ise devam ettigini belirtti.



20 bin TL nakit destegi

Kamu kurumlari Arnavutköy’de selin etkilerini silmek için çalismalarina titizlikle devam ediyor. Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, magdur vatandaslara AFAD tarafindan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan 5 bin TL maddi yardim yapilacagi duyurulmustu. Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci yaptigi açiklama ile birlikte vatandaslara 5 bin TL maddi yardimda bulunulacagini duyurdu. Yardimlarin Arnavutköy Kaymakamligi tarafindan belirlenen ailelere yapilacagi bildirildi.

Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, "Hasar tespiti tamamlanan yerlerde, magdur vatandaslarimiza Kaymakamlik araciligiyla, AFAD ile Aile Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan verilen miktara ilaveten, belediyemizin yapacagi ödemeyle birlikte ilk etapta 20 bin TL yardim yapilacaktir. Hemserilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyor, saglikli günler diliyorum" seklinde açiklama yapti.
Kaynak: İHA