Gediz'de Ergenekon Mahallesi Ilçenin Gözde Merkezi Oluyor

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Ergenekon Mahallesinin, yapilan yatirimlar ve imara açilan araziler ile Gediz’in yeni merkezi olmaya aday oldugu belirtildi.

Gediz'de Ergenekon Mahallesi Ilçenin Gözde Merkezi Oluyor
Geçmis yillarda ilçe merkezine uzakligi nedeniyle vatandaslarin çok fazla tercih etmedigi Ergenekon Mahallesi her geçen gün cazibesini arttiriyor. Geçmiste sehir merkezine uzakligi ve alisveris imkaninin olmadigi mahalle 4. Etap TOKI konutlarinin yapilmasi birçok alanin imara açilmasi ile birlikte ilçede yasayan vatandaslarin gözdesi oldu.

2 binli yillarin basinda Gediz’de bir kooperatif tarafindan mahallede yapilan evler sahiplerine teslim edilmesi ile atil durumda olan güzide arazileri de yatirimlar amaciyla sektöre açildi. Yillar içerisinde Gediz Belediyesi tarafindan yapilan yol çalismalari ile arazilerin imara açilmasi ve ucuz maliyeti nedeniyle insaat sektörü hizli bir sekilde gelismeye basladi.

2016 yilinda TOKi tarafindan 4. Etap konutlarinin teslimi sonrasi gelisimini hizli bir sekilde sürdüren Ergenekon Mahallesinde nüfus yogunlugu da birden yükselerek mahalleye hareketlilik getirdi.

Gediz Kaymakamligi’nin söz konusu mahalleye tasinmasi ile birlikte hareketin arttigi mahallede toki konutlarinin teslim edilmesi ile nüfus artisini beraberinde getirdi. Bu artis ile birlikte zincir marketlerin sube açmasi ile adeta cazibe merkezi haline gelen mahallede pandemi döneminden itibaren Çarsamba günleri halk pazari kurulmaya baslandi. Bu sekilde mahallede oturan vatandaslarin tüm ihtiyaçlarini sehir merkezine inmeden karsilama imkâni saglandi.

Nüfusu 3 bini geçen Ergenekon Mahallesi sakinleri yapilacak yatirimlarla mahallede farkli isyerlerinin de yer almasini beklerken, nüfusun artmasi ile birlikte kira fiyatlarinda da artis yasaniyor.

Mahallenin her geçen sene büyümesinden çok memnun olduklarini dile getiren mahalle muhtari Yakup Sahin, “Ergenekon Mahallemiz yillardir üstüne koyarak gidiyor. Vatandaslarimiz ragbet gösteriyor. Bu olumlu gelismede belediyemizin yaptigi yatirimlarin katkisi çok büyük. Toki 4.etap toki konutlarinin mahallemizde yapilmasi, yapilan yol yatirimlari, arazilerin imara açilmasi en önemli faktörlerden oldu. Ayrica mahallemizdeki stada belediyemizin katkilariyla çok büyük yatirim gerçeklestirildi.

Biz mahallemizin gelisip büyümesinden memnunuz. Yapilan yatirimlar için de emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA