Baskan Özyigit Açiklamasi 'Ikinci BETEM'i 11 Eylül'de Hizmete Açiyoruz'

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, meclis toplantisinda yaptigi konusmada, Mentes Mahallesi’nde 3-6 yas arasindaki çocuklarin gelisimi için insa ettikleri ikinci Beceri Temelli Egitim Merkezini (BETEM) 11 Eylül’de hizmete açacaklarini söyledi.

Baskan Özyigit Açiklamasi 'Ikinci BETEM'i 11 Eylül'de Hizmete Açiyoruz'
Yenisehir Meclisi Eylül Ayi Olagan Toplantisi, Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclis toplantisinda konusan Özyigit, çocuklari BETEM’de egitim gören ailelerin Yenisehir Belediyesi olarak kendilerinden ilkokul yapmalarini istediklerini belirterek, ilkokul yapmak için de çalismalara basladiklarini ifade etti.

BETEM’in çocuklarin gelisimlerine olan katkilarindan söz eden Özyigit, “Mehmet Sadik Gürsoy Beceri Temelli Egitim Merkezi bizim ’Yenisehir Modeli’ dedigimiz erken çocukluk gelisimi projemizin bilesenlerinden biri. Projemiz 7 halkadan olusuyor. Çocugumuzu daha sifir yasindan ele alip yetistiriyor ve gelisimlerini saglayarak, aileleri yönlendiriyoruz. Firsat esitsizligini ortadan kaldirabilecek biçimde uyguladigimiz bir projemiz. Ilkini Fuat Morel Mahallemizde açtigimiz Ömer Faruk Ilbilgen Beceri Temelli Egitim Merkezinden sonra, Mentes Mahallemizde kurdugumuz ikinci BETEM’de de her çocugumuzun beceresini tespit edip, onun yönlenebilecegi alanlari belirleyerek gelisimini saglayacagiz" dedi.

Ikinci BETEM’in 11 Eylül’de okullarla birlikte hizmete girecegini kaydeden Özyigit, "Insaati üstlenen is insani Alper Gürsoy’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Yine Mentes Mahallemizde taziye evi ve kütüphaneden olusan bir kültür kompleksi insa etmistik, onun da yapimini tamamlayarak, taziye evini hizmete açmistik. Simdi kisa süre içerisinde bir taziye evi, kültür alani ve rehabilitasyon merkezinin de temellerini atacagiz” diye konustu.

Öte yandan, 22,23 ve 24 Eylül tarihlerinde yapilacak olan 21. İçel Uluslararasi Müzik Festivali için 200 bin TL maddi destek saglanmasi ile ilgili gündem maddesi de Yenisehir Belediye Meclisinde görüsülerek komisyonlara havale edildi.
Kaynak: İHA