Kastamonu Belediyesi'nden Vatandaslara 'Kandil Simidi' Ikrami

Kastamonu Belediyesi, Mevlit Kandili’nde sehrin en yogun oldugu noktalarda vatandaslara kandil simidi ikram etti.

Kastamonu Belediyesi'nden Vatandaslara 'Kandil Simidi' Ikrami


Kastamonu Belediyesi, her kandilde gelenek haline getirdigi kandil simidi ikramini Mevlit Kandili’nde de bozmadi. Belediye ekipleri tarafindan sehrin en yogun noktalarina kurulan stantlarda vatandaslara kandil simidi ikram edildi.

Hem kandillerin manevi coskusunu yasatmayi hem de bu özel günlerde paylasmayi ve dayanismayi yeniden toplumun dikkatlerine getiren bu etkinliklerden biri olan kandil simidi ikrami vatandaslardan takdir topladi.

Ayrica ‘ecdadin izinde’ temasiyla her hafta Sali ve Cuma günleri gerçeklestirilen ve vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Çanakkale gezisine katilan vatandaslara da kandil simidi ikram edilerek kandilleri kutlandi.

Dini ve milli günlerin birlik ve beraberligin sembolü oldugunu belirten Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, kandillerin küslerin barismasi, birlik ve beraberligin pekismesi için birer vesile olduguna degindi.

Dini ve milli günleri kardeslik, paylasma, dayanisma ve bir arada olma günlerine dönüstürerek vatandaslari degerler etrafinda ortak paydada bulusturmayi önemsediklerini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Bir Mevlit Kandili’ne daha aziz milletimiz ile birlikte erismenin mutlulugu içerisindeyiz. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dogumunu simgeleyen bu mübarek gecede ellerimizi semaya açalim. Komsularimizla, akrabalarimizla, sevdiklerimizle gönül köprüleri kuralim. Birlik, beraberlik ve kardeslik duygusuyla bu mübarek geceyi idrak edelim. ‘Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir.’ mesajiyla yeryüzünde iyiligi, yardimseverligi, dayanismayi paylasmayi ve toplum için faydali isler yapmayi ögütleyen rahmet elçisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya tesriflerinin yil dönümü olan Mevlit Kandilimiz sehrimiz, ülkemiz ve insanlik için iyiliklere, güzelliklere ve hayirlara vesile olsun.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA