GTO Eylül Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Gaziantep Ticaret Odasinin (GTO) Eylül ayi olagan meclis toplantisi Meclis Baskani Hilmi Teymur baskanliginda, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

GTO Eylül Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Meclis Baskani Hilmi Teymur toplantinin açilisinda yaptigi konusmada Gaziantepli isletmeleri satislarini hareketlendirmek için Geleneksel Gaziantep Alisveris Günlerine katilmaya davet etti.

Alisveris Günlerinin 14-22 Ekim tarihlerinde gerçeklesecegini belirten Teymur, “Sehir ekonomisine canlilik kazandirmak, isletmelerimizin nakit akisini hizlandirmak ve tüketicinin ihtiyaçlarini uygun fiyatla karsilamasina destek olmak amaciyla Odamiz organizasyonunda Gaziantep Alisveris Günlerini düzenliyoruz. Bu yil besinci kez düzenleyecegimiz Gaziantep Alisveris Günlerini 14-22 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek. Etkinlik boyunca katilimci isletmeler sunduklari mal ve hizmetleri belirledikleri orandaki indirimli fiyatlarla satacaklar. Biz de tüketiciye bu indirimleri duyurarak katilimci isletmelere yönlendirerek sehir ekonomisinde bir hareketlilik saglamaya çalisacagiz. Gaziantepli tüm isletmelerimizi Gaziantep Alisveris Günlerine katilmaya davet ediyorum” dedi.

“Gaziantep için Büyük Ankara Bulusmasina hazirlaniyoruz”

GTO’nun eylül ayi faaliyetleri ve önümüzdeki dönem faaliyetleri hakkinda Meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Baskan Tuncay Yildirim, ekim ayinda Gaziantep için Ankara’da milletvekilleri ve bürokratlar ile bir araya gelecekleri Büyük Ankara Bulusmasi hazirliklarina basladiklarini söyledi.



Baskan Tuncay Yildirim konu ile ilgili, “Biliyorsunuz ki bizim gibi meslek örgütlerinin sehrine ve üyelerine yapabilecegi en büyük hizmet merkezi yönetim ile arada köprü olmaktir. Bu köprü araciligiyla üyelerimizin ve sehrimizin sorunlarini çözmek, ihtiyaçlarini gidermek, yerelin sesi olmaya çalisiriz. Bu düsüncede GTO olarak lobi gücümüzü her daim etkin ve etkili kullanmaya çalisiyoruz. Hükümet yetkilileri, milletvekilleri, kamu kurumlari ile iletisimimizi sehrimiz ve üyelerimiz için güçlü tutmaya çalisiyoruz. Ekim ayinda da ilgili Bakanlarimiz, Gaziantep Milletvekillerimiz ve Gaziantepli üst düzey bürokratlarimizla Ankara’da bir araya gelerek sehrimiz için güçlü bir iletisim agi olusturmayi, üyelerimizin sorun ve ihtiyaçlarini istisare etmeyi hedefliyoruz. Odamiz ev sahipliginde gerçeklesecek bulusma, Sayin Valimiz, Belediye Baskanlarimiz ve Gaziantep il/ilçe Oda ve Borsa Baskanlarimizin katilimlariyla sehrin tüm kesimlerini kapsayici nitelikte olacak. Sehri ve ülkesi için görevde olan Ankara’daki hemserilerimizin de bizim yanimizda olacaklarindan, birlikte olusturacagimiz güçle sehrimize katma deger olusturacagimizdan süphem yok” ifadelerini kullandi.

“Merkez Bankasi enflasyonla mücadele kararliligini yineledi”

Ekonomi gündemini de degerlendiren Baskan Yildirim Merkez Bankasinin son faiz artirimi ile enflasyonla mücadelede kararli oldugu vurgusunu yeniledigini söyledi.

Yildirim, “Içinde bulundugumuz süreçte küresel ekonominin ilk gündem maddesi bildiginiz üzere enflasyon. Ekonomi yönetimleri yükselen enflasyonu durdurmaya çalisiyor. TCMB da politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 25 seviyesinde yüzde 30’a çekti. Merkez bu karar ile enflasyonla mücadelede kararli oldugu vurgusunu yeniledi. Önümüzdeki ay da faiz artirimina devam edeceginin sinyalini verdi. Merkezin aldigi karar dogru yönde atilmis bir adim ancak geç kalmis faiz artirimlari yapildigindan enflasyonu hemen düsürmeyecektir. Ekonomide sert bir yavaslamaya yol açmadan sadece faiz politikasiyla enflasyonu kontrol etmek mümkün degil. O sebeple Orta Vadeli Programi uygulama kararliligi ve takvime uyum çok önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA