Akinci, ISO 500'De Yer Alan Gaziantepli Firmalari Kutladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu’nun açiklandigi ISO 500’de, Gaziantep’ten 28 firmanin yer aldigini belirterek, yasanan küresel krizler ve deprem felaketinin olumsuz etkilerine ragmen Gaziantepli firmalarin yeni basari hikayeleri yazmaya devam ettigini söyledi.

Akinci, ISO 500'De Yer Alan Gaziantepli Firmalari Kutladi
ISO 500’de yer alan Gaziantepli firmalari kutlayan Akinci, üretimde birçok sektörde Türkiye’nin amiral gemisi görevini üstlenen Gaziantep’in gelecek yillarda çok daha fazla firmayla listede yer alacagina yürekten inandiklarini ifade etti.

GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, Istanbul Sanayi Odasi (ISO) tarafindan açiklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2022 Arastirma Sonuçlarini” degerlendirdi.

Gaziantep’in 2022 yilinda ISO 500’de 33 firmayla yer aldigini hatirlatan Akinci, “Listenin her geçen yil Anadolu lehine gelistigi, Anadolu firmalarinin her yil ISO 500’de daha fazla yer almaya basladigi bir dönemde, firma bazinda yasanan kismi düsüsü bir kayip olarak degerlendirmiyoruz. Dünyanin küresel krizlerle mücadele ettigi, salgin hastaligin izlerinin tam olarak silinemedigi bir dönemde büyük bir deprem felaketi yasadik. Büyük kayiplar ve acilar yasadigimiz, iktisadi faaliyetlerin durdugu bu dönemde firmalarimiz gerek üretimsel gerekse de mali veri paylasimi noktasinda zaman kayiplari yasadi. Bu durum ister istemez mevcut tabloya etki etti. Yasanan tüm olumsuzluklara ragmen her zaman ayaklarinin üzerinde durmayi basaran Gaziantep üretmeye, istihdam saglamaya ve ülke ekonomisine katki sunmaya devam ediyor. ISO 500’de iller arasinda 5’inci sirada yer aliyoruz. Biz bu basarinin ileriki yillarda çok daha iyi noktalara gelecegine gönülden inaniyoruz. Isletmelerimiz yeni basari hikayeleri yazmaya devam edecek. Bu düsüncede her zaman özveriyle çalisan sanayicilerimizi ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kurulusu arasinda yer alan tüm firmalarimizi cani gönülden kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA