Dünyanin Dört Bir Yanindan Lezzetler Ve Kültürler Ankaralilarin Begenisine Sunuldu

Dünya Kültürleri Festivali 50’den fazla ülkenin katilimiyla Ankara Cermodern Kültür Merkezi’nde basladi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, Güney Amerika ülkelerinden Asya ülkelerine kadar her ülkenin standi kuruldu.

Dünyanin Dört Bir Yanindan Lezzetler Ve Kültürler Ankaralilarin Begenisine Sunuldu
‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yili ve Gordiyon’ temasi ile gerçeklestirilecek Dünya Kültürleri Festivali 2023, 50’den fazla Büyükelçiligin katilimiyla basladi.

Festivalde Güney Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa’dan birçok büyükelçiligin standartlari sirayla dizildi. Büyükelçilikler ülkelerine özgü yemek, el sanatlari ve kiyafetleri vatandaslarin ilgisine sundu. Festivale katilan Disisleri Bakanligi Küresel ve Insani Konular Genel Müdürü Korhan Karakoç, Türkiye’den birçok eserin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne kazandirildigina dikkati çekerek, “Festivalin bu yilki temasi olarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yili ve Gordion’un belirlenmesini çok degerli ve anlamli buluyorum. Sahne ve stant etkinlikleri ile festivale katki sunan tüm diplomatik misyonlara minnettariz” dedi.

Festivale katilan vatandaslardan Aleyna Tuana Su ise farkli ülkelerini kültürlerini hissetmekten dolayi mutlu oldugunu belirterek, “Gerçekten çok güzle bir etkinlikti. Hem dans gösterileri hem de yiyecek ve içecekler gerçekten çok güzel. Romanya standinda elmali bir kurabiye vardi. Çok begendim ve damak tadimiza da uygundu. Dünyadaki farkliliklari beraber ve birlikte olunca çok daha güzel olacagini anlamis oldum” diye konustu.

Festivalde bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu dile getiren Fatmanur Atalay ise farkli yemekler tattigindan dolayi güzel bir gün geçirdigini belirterek, “Alan gerçekten çok zevkli. Birçok ülkenin kültürünü birçok farkli alandan görme firsatini görme imkani sagliyor. Yemek, kiyafet, müzikler ve danslar” dedi.

Kore Kültür Merkezi’nin gönüllüsü ve Güney Kore’nin standinda görevli isim Zeynep Sirin tahmin ettiginden daha güzel bir etkinlik oldugunu söyleyerek, “Her sey bekledigimizden daha güzel geçiyor. Herkes Güney Kore kültürü ile gayet güzel ilgileniyor. Yemeklere özellikle çok büyük bir ilgi var. Kore kültürü yayginlastigi için herkes ilgi duyuyor” ifadelerine yer verdi.

Sudan Büyükelçiliginde görevli Abdulbaki Hüseyin ise Türkiye’nin kardes ülke oldugunu ifade ederek, “Kalabalik ve çok yogun geçiyor. Sudan’i merak eden çok fazla insan var. Sudan’dan yere ve ulusal her sey getirdik” kaydetti.

Festivalde, ülkeler kendi halk oyunlarini oynadi. Festival, 23 Eylül tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA