Restorandaki Cinayetle Ilgili 2 Saniga Tahliye

Kastamonu’da bir restoranda 1 kisinin silahla vurularak öldürüldügü olayla ilgili tutuklu yargilanan 3 saniktan 2’sinin tahliyesine karar verildi.

Olay, 13 Mart 2023 tarihinde Inönü Mahallesi Halil Rifat Pasa Caddesi’ndeki meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, restoranda iki grup arasinda bilinmeyen sebeple çikan tartisma sonrasinda D.Y., yaninda bulundurdugu silah ile ates ederek Erdal Kabasakal’i vurdu. Hastaneye kaldirilan Kabasakal, hayatini kaybetti. Olayin ardindan teslim olan D.Y. ile birlikte kavgaya karistiklari tespit edilen avukat A.Y. ve H.Y. çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi, E.K. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Saniklarin ikisinin tahliyesine karar verildi

Yürütülen sorusturma çerçevesinde tutuklu yargilanan saniklar D.Y., A.Y. ve H.Y. ile tutuksuz yargilanan E.K. hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde "kasten yaralama", "kasten öldürme", "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma" suçlarindan dava açildi. Kastamonu Agir Ceza Mahkemesince tutuklu yargilanan saniklardan avukat A.Y. ile H.Y.’nin tahliyesine, D.Y.’nin ise tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Kaynak: İHA