Batman'in 5 Ilçesinde Festivaller Renkli Kortej Yürüyüsü Ile Basladi

Batman’da ilk defa 5 ilçede yöresel ürünlerin sergilenecegi, kültür ve sanat etkinliklerinin yer alacagi festivaller, renkli kortej yürüyüsü ile basladi.

Batman'in 5 Ilçesinde Festivaller Renkli Kortej Yürüyüsü Ile Basladi
Batman Valiligi, ilçe kaymakamliklari ve belediyelerin öncülügünde 5 ilçede düzenlenen festivallerin kortej yürüyüsüne Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, ilçe kaymakamlari, belediye baskanlari, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Yürüyüste ilçelerde yapilacak festivallerin tanitimlarinin yer aldigi afisler tasindi, kadinlar tef çaldi.

“Hedefimiz Batman’i büyük sehir yapmaktir”

Bir kentin büyük sehir olabilmesi için altyapisiyla, üstyapisiyla, üretim ve istihdam kapasitesiyle büyük sehir olmasi gerektigini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, "Hedefimiz Batman’i büyük sehir yapmaktir. Ama ayni zamanda sosyokültürel faaliyetleriyle de büyük sehir olabilmektir. Turizmde de büyük olabilmektir. Bunun için de geçen yil Gercüs ilçemizde bir baslangiç yaptik. Her sey bir baslangiçla basliyor, sonra kartopu gibi büyüyor. Bu yil 5 ilçemizin tamaminda su anda festival yapabilir hale geldik. Bir taraftan Batman Belediyemiz, bir yandan Il Özel Idaremiz, diger taraftan ilçe belediyelerimiz, kaymakamliklarimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, esnaf odalarimiz, ticaret sanayi odalarimiz el ele, gönül gönülle veriyoruz ve festivaller sehri Batman’i beraberce insa ediyoruz” dedi.



“Festivallere tüm vatandaslarimizi bekliyoruz”

Kortej yürüyüsüne katilan Sason Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt ise, “Batman turizm festivali burada düzenlenen kortej yürüyüsü ile baslamistir. Bu festivallerde 5 farkli ilçemizde, o ilçelere has ürünler ve kültürler göz önünde bulundurularak düzenlenecek etkinliklerde tanitilacak. Sason olarak biz de ilçemizde bulunan bal, ceviz, çilek ve Mereto Yayla Festivali ile etkinlikler düzenleyecegiz. Bu etkinliklere tüm vatandaslarimizi bekliyoruz” dedi.

Renkli görüntülere sahne olan yürüyüs Atatürk Parki’nda sona erdi.
Kaynak: İHA