Vali Ünlü Sehit Aileleri Ve Gaziler Ile Bir Araya Geldi

Manisa Valisi Enver Ünlü, sehit aileleri, gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

Vali Ünlü Sehit Aileleri Ve Gaziler Ile Bir Araya Geldi
Sehzadeler Kaymakamligi Toplanti Salonunda düzenlenen programda vatan, millet ve bayrak ugruna canlarini feda eden sehitlerin ailelerinin devletin ve milletin en önemli emanetleri oldugunu söyleyen Vali Ünlü, sehit ailelerinin taleplerini de dinledi.

Sehzadeler Sehri Manisa’ya güzel hizmetler yapmak için gayret edecegini ifade eden Vali Enver Ünlü, “Atalarimizin, aziz sehitlerimizin, gazilerimizin al kanlariyla suladigi, uzuvlarini kaybettikleri, sehitlik ve gazilik payeleri ile onurlandiklari bu aziz vatan topraklarini bizlerde bundan sonra canimiz pahasina müdafaa ve muhafaza etmeye devam edecegiz. Bu sehirde insallah hep beraber Halil Efelerin, Gördesli Makbule’nin, Parti Pehlivanlarin bizlere teslim ettikleri sancagi, bizlerde layikiyla nöbetimizi tutup bizden sonraki nesillere serefle, sanla, gururla insallah teslim edecegiz. Allah bizi onlara mahcup etmesin bu memleketin altida üstü de mübarek. Burasi Anadolu cografyasi kuru bir toprak degil. Bu topraklar sehitlerimizin aziz kanlari ile sulandigi için vatan oldu. Onlar, bir gül bahçesine girercesine su kara topraga girdiler ama bu memleketin bagrinda hala sira daglar gibi duruyorlar. Onlarin maneviyatlari, ruhaniyetleri bize güç, kuvvet veriyor. Onlarin maneviyatlarindan, ruhaniyetlerinden aldigimiz o güçle, feyizle insallah bizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni 2. yüzyilinda, Türkiye Yüzyilinda daha da yüceltecegiz” diye konustu.

Vali Ünlü, “Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi bir gönül cografyamiz var yani Türkiye Cumhuriyeti bu 780 bin küsur metrekareden ibaret degil. Bizim gönül cografyamiz bu sinirlara sigmaz. Biliyorsunuz Kurtulus Savasiyla Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, esaret altinda yasayan bütün mazlum milletlere bir örnek teskil etmistir. Bizden sonra Pakistan, Afrika ve Ortadogu’da pek çok ülke bizi örnek alarak bagimsizliklarina kavusmuslar. 19 Mayis’ta Samsun’da yakilan bagimsizlik mesalesi dalga dalga bütün gönül cografyamiza yayilmis. Biz sadece Anadolu’da yasayan vatandaslarimizdan soydaslarimizdan mesul degiliz bize ümit baglayan bizim ayagimiz tasa takildiginda bizimle beraber endiselenen pek çok dünya cografyasin da yasayan milletler var, soydaslarimiz var, Müslüman din kardesimiz var” diye konustu.

Vali Enver Ünlü, her zaman sehit ailelerinin ve gazilerin yaninda oldugunu belirterek onlarin talep ve isteklerini dinledi.

Program çekilen hatira fotografi ile sona erdi.
Kaynak: İHA