Söke Ovasi'nda Yatak Temizleme Çalismalarina Devam Ediliyor

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Aydin’in Söke ovasinda sazlik ve topraklarla dolu yataklarda temizleme ve derinlestirme çalismalari sürüyor.

Söke Ovasi'nda Yatak Temizleme Çalismalarina Devam Ediliyor


Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

Aydin ve ilçelerinde, son dönemlerde DSI tarafindan yapilan toplu makinali çalismalar ile tarimsal faaliyetlerin devamliligi ve taskin kontrolü azami olarak azaltildi.

Tarimsal üretimde ülkemizin önde gelen illerinden biri olan Aydin’da makinali çalismalarin araliksiz devam ettigini vurgulayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Su kaynaklarinin azalmasi, yagislarin yeterince yagmamasi nedeniyle Aydin’in Söke Ovasi’ndan geçmekte olan eski Menderes azmaklari ve drenaj kanallarinda depolama hacminin arttirilmasi için DSI 21. Aydin Bölge Müdürlügümüz tarafindan çalismalar araliksiz devam etmektedir. Bölgede çalismalarina devam eden ekipler gün boyu sazlik ve topraklarla dolu yataklarda derinlestirme çalismalarina devam ediyor. Yataklarin temizlenmesi ile birlikte akan suyun, tarimsal sulamada en verimli sekilde kullanilmasi saglaniyor. Is çerçevesinde 4 adet paletli ekskavatör (Dragline) is makinasi ile 4 milyon 53 bin 978 metreküp kazi gerçeklestirilmis olup, yaklasik yüzde 65 fiziki gerçeklesme saglanmistir’ dedi.

Kaynak: İHA