Mürvüvet - Saadettin Türkkan ASM Hayata Geçiyor

’2024 yilina kadar ilçede saglik ihtiyaci kalmayacak’ sözünü tutarak ilçeye 4,5 yilda 15 aile saglik merkezi kazandiran Melikgazi Belediyesi Selçuklu Mahallesi’nde bir saglik merkezinin daha yapimina baslayacak.

Mürvüvet - Saadettin Türkkan ASM Hayata Geçiyor
5 hekimli kapasiteye sahip olan Mürüvvet-Sadettin Türkkan Aile Sagligi Merkezi içerisinde muayenehaneler, tibbi müdahale odasi, asi odasi ve bebek izleme, gebe takip odasi, laboratuvarlar ve çocuk oyun alani yer alacak.

Vatandaslarin saglik hizmetini en nitelikli sekilde almasi için en güzel hizmetleri yapmanin mücadelesini verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; “Yeni projelerle birçok ihtiyaci gidermis olduk. Özellikle camiler, okullar ve saglik ocagi, park ve yesil alan ihtiyaçlarinin karsilandigi 4,5 yili geride biraktik. Her yil dolu dolu bir hizmet yili geçiriyoruz. Saglik alaninda yapilan yatirimlar insanimizi dogrudan etkiledigi için çok önemli. Amacimiz vatandaslarimizin daha kaliteli ve konforlu imkanlarla saglik hizmetine kavusmasi. Çok sükür ki, bugün geldigimiz noktada artik dünyanin birçok ülkesinde örnek gösterilen saglik tesislerine sahibiz. Melikgazi Belediyesi olarak aile saglik merkezi ve 112 acil merkezleri açarak saglik hizmetine katki sagliyoruz. Bu çerçevede Selçuklu Mahallesinde hayirsever isbirligi ile yapacagimiz Mürüvvet-Sadettin Türkkan Aile Sagligi Merkezimiz 525 metrekare alan üzerinde yükselecek. Zemin ve 1. Kattan olusan saglik merkezinde 5 hekim, muayenehaneler, tibbi müdahale odasi, asi odasi ve bebek izleme, gebe takip odasi, laboratuvarlar ve çocuk oyun alani yer alacak. Melikgazi’de saglik alaninda yaptigimiz yatirimlarla ilçemizi önemli bir mesafeye ulastirdik. Asli görevimiz olmayan saglik ocagi, okul, cami, kuran kursu yapimi gibi yatirimlari vatandaslarimizin konforunu artirmak, ihtiyaçlarini gidermek için hayata geçiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA