Küçükçekmece Belediyesi Bilgievlerinde Yeni Dönem Kayitlari Basladi

Küçükçekmece’de Bilgievleri ve Çocuk Üniversitesi’nde ilkokul ve ortaokul ögrencileri için ücretsiz olarak düzenlenecek kurslarin yeni dönem kayitlari basladi.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgievlerinde Yeni Dönem Kayitlari Basladi
Küçükçekmece Belediyesi egitimde firsat esitligi ilkesiyle yeni egitim-ögretim döneminde de ögrencileri birbirinden nitelikli sanat ve teknoloji kurslariyla bulusturuyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesindeki 7 Bilgievinde gerçeklestirilecek kurslarda; Uygulamali Gelisim Atölyesi, Sanat, Robotik Kodlama ve Ingilizce olmak üzere dört farkli kategoride egitim verilecek. Ilkokul 2,3 ve 4. siniflar için düzenlenen uygulamali gelisim atölyelerinde ögrencilerin seviyelerine göre; dört islem, güzel Türkçem, masallar ve oyunlar, gelisim ve miniskop atölyesi olmak üzere dört farkli atölye düzenlenecek. Yas gruplarina göre kademelere ayrilan sanat kurslarinda ise 1. kademe 2,3 ve 4. siniflar için, ikinci kademe 5,6 ve 7. siniflar için açilacak. Kurslarda resim, satranç, halk oyunlari, baglama, gitar ve ögrenci korosu gibi degisik branslar da egitimler verilecek. Kontenjanlarin sinirli oldugu uygulamali gelisim ve sanat kurslarina basvurular ise 24 Eylül’de sona erecek.

Robotik kodlama kurslarinda 3 yil egitim veriliyor

Üç senelik donanimli bir egitim hedefi ile açilan robotik kodlama kursuna ögrenciler yapilacak sinav sonunda basari durumuna göre yerlestirilecek. 4,5 ve 6. sinif ögrencileri için düzenlenen kursta birinci sene kodlama, ikinci sene robotik kodlama ve üçüncü sene ise robotik mühendisligi gibi alanlarda egitim verilecek. Bilgievleri ve Çocuk Üniversitesi’nde gerçeklestirilecek Ingilizce kurslarinda ise 4 ve 5. siniflar için iki yillik bir program düzenlenecek. Kayittan sonra seviye tespit sinavina girecek ögrenciler, basari durumlarina göre A1 ve A2 seviyelerinde yabanci dil egitimi alacak. Robotik Kodlama ve Ingilizce kurslarina basvurular 15 Eylül’de sona erecek.

Basvurular devam ediyor

Kurslara kayit yaptirmak isteyen ögrenciler, ilçede yer alan Halkali, Cennet, Ikitelli, Kanarya, Mehmet Akif, Sefaköy ve Yarimburgaz Bilgievlerinden yüz yüze basvurularini gerçeklestirebilir. Konuyla ilgili ayrintili bilgi ise 444 4 360 numarali telefondan edinilebilir.
Kaynak: İHA