Rusya, Temsilcilik Ofisiyle Ilgili KKTC Ile Temasa Geçti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Rusya’nin bir temsilcilik ofisi açilmasi konusunda KKTC ile temasa geçtigini belirterek, “Rusya’nin buradaki vatandasina hizmet verebilmek için attigi bu adim KKTC’nin taninmasi anlamina gelmese de varliginin kabul edilebilir oldugunu gösteriyor” dedi.

Rusya, Temsilcilik Ofisiyle Ilgili KKTC Ile Temasa Geçti
Rusya’nin yakin zamanda KKTC’de konsolosluk hizmeti vermeye baslayacagina dair çikan haberlerin ardindan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Rusya’nin konuyla ilgili KKTC ile temasa geçtigini açikladi.

Tatar, Rus yetkililerin kendisiyle ve Disisleri Bakanligi ile temasa geçerek ofis açma talebinde bulundugunu belirterek, temsilciligin pek yakinda hizmete girecegini vurguladi.

“Biz ülkemize daha fazla Rus’un gelmesini, yatirim yapmasini, turizmin canlanmasini istiyoruz”

KKTC’de 50 bine yakin Rus yasadigini ifade eden Tatar, “Rusya’nin buradaki vatandasina hizmet verebilmek için attigi bu adim KKTC’nin taninmasi anlamina gelmese de varliginin kabul edilebilir oldugunu gösteriyor. Açilacak temsilcilik ofisiyle KKTC’de yasayan Ruslar, konsolosluk islemlerini rahatlikla yapabilecek. Burada ABD’nin de, Ingiltere’nin de ofisleri var. Böyle bir yapilanmanin olumlu olacagini düsünüyoruz. Hayirli olsun diyorum. Biz ülkemize daha fazla Rus’un gelmesini, yatirim yapmasini, turizmin canlanmasini istiyoruz. KKTC devleti, hukuka uygun yasal tüm taleplere olumlu bakmaktadir” dedi.

Cumhurbaskani Tatar, ofisin nerede açilacagina dair ise henüz net bir bilgi olmadigini söyledi.



GKRY Büyükelçiligindeki Rus yetkili duyurmustu

Rusya’nin Güney Kibris Rum Yönetimi’nde (GKRY) bulunan büyükelçiliginde görev yapan bir yetkili, Rus resmi haber ajansi TASS’a yaptigi açiklamada Rusya’nin yakin zamanda KKTC’de konsolosluk hizmeti vermeye baslayacagini belirtmisti. Rus yetkili, “Çok yakin bir zamanda Lefkosa sehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye baslayacagiz. Çalismalar düzenli sekilde yapilacak” ifadelerini kullanmis, KKTC’de yasayan Rus vatandaslarina karsi yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaciyla böyle bir çalisma yürüttüklerini aktarmisti.
Kaynak: İHA