Mevsimlik Tarim Isçileri Tarlalarda Riziklarini Çikariyor
Erzincan’da Dogu ve Güneydogu illerinden gelen mevsimlik tarim isçileri, 35 dereceye varan sicaklara ragmen tarlada çalisarak aile bütçelerine katki sagliyorlar.

Her yil Mayis ayinda aileleriyle gelen ögrenciler de zorlu sartlarda çalisarak okul harçliklarini çikariyor.
Siverek’ten gelen mevsimlik tarim isçisi Kadir Sahin, “Haziran ayinda buraya geldik. Yilin sonuna kadar ailecek buradayiz. Sekerpancari ile ugrasiyoruz, söküm yapiyoruz. Türkiye’nin her yerine gidiyoruz. Ailemizin geçimini buradan sagliyoruz. 400 lira yevmiyeye çalisiyoruz, sicakta zor oluyor, yaniyoruz ama mecbur çalisiyoruz” dedi.
Mevsimlik isçi Turgut Sahin ise, “Sekerpancari çapaliyoruz, ot yoluyoruz. 6-7 ay buradayiz, her sene çocuklarla buraya geliyoruz ve burada kaliyoruz. Memlekette gelirimiz de yok isimiz de yok. Pancardan baska hiçbir isimiz yok” ifadelerine yer verdi.
