Altin Güvercin Beste Yarismasi'nda Heyecan Artiyor

Kusadasi’nda bu yil 26’nci kez müzikseverlerle bulusmaya hazirlanan Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin ön jürisi Istanbul’da toplandi. Üç gün boyunca yapilacak olan teknik ve müzikal degerlendirmeler sonucunda ön jüri tarafindan finale kalacak 10 beste ile 2 yedek beste belirlenecek.

Altin Güvercin Beste Yarismasi'nda Heyecan Artiyor


Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde bu yil 26’ncisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek beste yarismasi Altin Güvercin’de heyecan doruga çikti. 291 bestenin basvurdugu yarismanin birbirinden degerli müzik otoritelerinden olusan ön jürisi, seçici kurulun elemesinden geçen 155 beste arasindan adini finale yazdiracak olanlari belirlemek için Istanbul’ da bir araya geldi. Jüri Baskanligini Altin Güvercin Beste Yarismasi Koordinatörü, prodüktör Ali Riza Türker’in yaptigi Ön Jüride gitarist, besteci ve müzik egitmeni Ahmet Güvenç, besteci, söz yazari ve yorumcu Burhan Sesen, besteci, söz yazari ve yorumcu Cihannur Özgür, Altin Güvercin Büyük Orkestra Sefi Hakan Süersan ile aranjör Selim Çaldiran yer aliyor.

Ön Jüri, 3 gün boyunca amatör ve profesyonel farki gözetmeksizin tüm besteleri birbirlerine üstünlükleri yönünden inceleyerek finale kalacak 10 eser ile 2 yedek eseri seçecek. Finalistler ise 5 Agustos Cumartesi günü açiklanacak. Daha sonra 10 eser, Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin final gecesinde büyük jürinin karsisina çikarak canli performans sergileyecek. Büyük final ile sonlanacak olan 26. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda birinci olan beste sahibine Altin Güvercin ve 100 bin lira para ödülü, ikinci olan besteye Gümüs Güvercin ve 50 bin lira para ödülü, üçüncü olan beste sahibine ise Bronz Güvercin ve 25 bin lira para ödülü verilecek. Yarismada ayrica En Basarili Yorumcu Ödülü de sahibini bulacak.
Kaynak: İHA