'Kocaeli'ye Hos Geldin Bebek' Projesi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, "Hos geldin Bebek" projesi çerçevesinde sosyal destek alan anne adaylarina dogum öncesi hastane çikis paketi hediye ediyor. Ayni zamanda hayata gözlerini yeni açan tüm bebeklerin annelerine de emzirme ve bebek bakimi egitimi hizmeti veriliyor.

'Kocaeli'ye Hos Geldin Bebek' Projesi
Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde sunulan "Hos geldin Bebek" projesi çerçevesinde saglik personeli tarafindan gebeligin 28. haftasini dolduran veya dogumu takiben 0-3 aylik bebegi olan tüm annelere ev ziyaretlerinde bulunulup; emzirme egitimi, bebek bakimi, göbek bakimi, göz bakimi, bebek banyosu gibi anne ve bebek için gerekli olan egitimler veriliyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2022 kasim ayindan 2023 mayis ayina kadar Kocaeli’de 11 bin 273 anneye egitim verildi.

Talep eden tüm annelere egitimin yaninda Hos Geldin Bebek çantasi da veriliyor. Su geçirmez dayanikli kumastan üretilen rahat ve çok fonksiyonlu sirt çantasinin içinde hem bebegin hem de annenin faydalanabilecegi, tibbi aromatik bitkilerin dogal ve saglikli ürünlere dönüstügü bakim ve temizlik ürünleri bulunuyor. 18 farkli bitkinin kullanildigi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan ortaya çikarilan ürünlerde; pisik kremi, bebek sampuani, bebek bakimi, krem, bebek bezi, islak havlu, bebek pudrasi, sabun tozu, gülsuyu, ates ölçer, emzirme yastigi, anne için papatya ve rezene çayi yer aliyor.

Ayrica Kocaeli Büyüksehir Belediyesinden sosyal destek alan annelere de dogum öncesi hastane çikis paketi veriliyor. Bu paketin içeriginde yeni dogan bebegin ihtiyaçlarina yönelik hastane çikisi kiyafeti, uzun ve kisa kollu zibin, müslin bebek battaniyesi, emzirme önlügü, mama önlügü, agiz bezi, amigurumi oyuncak hediye ediliyor. Talepler 153 üzerinden aliniyor. Anneler ihtiyaç halinde çagri merkezi ile birimlere ulastiklarinda bu verilen egitimler tekrarlaniyor.

2005 yilindan bu yana Kocaelili anne adaylarinin hamilelik ve emzirme dönemlerinde yeterli beslenmelerine yönelik, süt içme aliskanligi kazanmalarini ve saglik kontrollerinin düzenli yapilmasini saglamak amaciyla 41 Süt Kart hayata geçirilmisti. Kocaeli sinirlari içerisindeki aile sagligi merkezleri üzerinden kaydi olusturulan anne adaylarina dogumdan önce 3 ay, dogumdan sonra 3 ay olmak üzere süt destegi saglaniyor. Saglanan süt destegi anlasmali marketlerden satin alinabiliyor.
Kaynak: İHA