Kaçan Kurbanlik Keçi, 5 Gün Sonra Bos Bir Evde Bulundu

DENIZLI – Denizli’nin Çameli ilçesinde Kurban Bayraminin birinci günü sabahi kaçan keçi, 5 gün sonra bos bir evde bulundu.

Kaçan Kurbanlik Keçi, 5 Gün Sonra Bos Bir Evde Bulundu


Denizli’nin Çameli ilçesinde çocuklari ve torunlariyla birlikte yasayan Feriye Özdemir, Kurban Bayraminda kesmek için 6 ay öncesinden bir keçi satin aldi. Torunu Elif Irmak Özdemir’in çok sevip ‘Kirli’ adini verdigi keçiyi besleyip büyüten yasli kadin, bayram günü büyük bir sok yasadi. Evin yanindaki küçük agildan kaçmayi basaran keçi, yapilan tüm aramalara ragmen bunulamadi. Feriye Özdemir, çaresizce yeni bir keçi satin alip kurban etmek zorunda kaldi.

Bayramin birinci günü kaçip kesilmekten kurtulan keçi, 5 gün sonra yasli kadinin zaman zaman sokak kedileri için ekmek biraktigi bos bir evde bulundu. Kurbanlik hayvanina geri kavusan aile, onu gelecek yil Kurban Bayraminda kesmek üzere beslemeye basladi.



Kaçan keçisine kavustugu için mutlu oldugunu söyleyen Feriye Özdemir, “6 ay önce keçiyi satin alip beslemeye basladik. Bayram sabahi nasil olduysa kaçip gitmis. Ne kadar aradiysak bulamadik. Bos evde onu görenlerin haber vermesi üzerine gidip getirdik. Oraya nasil gitti anlayamadik. Onu besleyecegiz, ölmez sag kalirsam seneye kurbanligimiz hazir” diye konustu.

Kaynak: İHA