U17 Dünya Güres Sampiyonasi'nin Açilis Töreni Yapildi

Istanbul’da 31 Temmuz-6 Agustos tarihleri arasinda düzenlenen U17 Dünya Güres Sampiyonasi’nin açilis töreni düzenlendi.

U17 Dünya Güres Sampiyonasi'nin Açilis Töreni Yapildi
Basaksehir Spor Kompleksi’ndeki sampiyonanin açilis törenine Türkiye Güres Federasyonu Baskani Dr. Seref Eroglu, UWW Asbaskani Thedoros Hamakos, UWW Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Yaksi, Dünya Güres Birligi

(UWW) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi ve UWW Protokol Direktörü Önder Yaksi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Altunsoy, Istanbul Vali Yardimcisi Niyazi Erten, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu, TGF Baskan Vekili Kerim Salman, Serbest Güresten Sorumlu Asbaskan Ali Kayali ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sariyer Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü ve Güres Il Temsilcisi Cebrail Karatas, Ibni Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Gündüz, eski dünya ve Avrupa sampiyonu güresçiler, davetliler ve basin mensuplari katildi.



"Güresin anavatanina hos geldiniz"

Sampiyonanin açilis töreninde “Güresin anavatanina hos geldiniz” diyerek sözlerine baslayan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Dr. Seref Eroglu, “2023 Türk Güresi için çok önemli bir yil, baskanligini yaptigim Türkiye Güres Federasyonu’nda, sporda sancaktari olmaktan gurur duydugumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluslarinin 100. yili. Türk Güres Ailesi olarak, burada binlerce yillik kadim bir kültürün temsilcileri olarak siz gençlerimizi agirliyoruz. Bizler zamaninda nasil büyüklerimizden bayragi teslim aldiysak simdi sira sizlerde. Nesiller boyu bu iliski dünyanin her yerinde böyle devam etti ve güres hep kadim bir kültür ve de sporlarin atasi olarak dimdik ayakta kaldi. Eski bir dünya sampiyonu güresçi, simdinin Türkiye Güres Federasyonu Baskani olarak sizleri Istanbul’da agirlamaktan onur duyuyorum. Genç güresçilerin gözlerinde, terinde kendi gençligimi görüyorum. Hepinize güç, kuvvet ve basarilar dilerim. Bu organizasyonun Istanbul’da yapilmasina destek olan basta Sayin Baskan Nenad Lalovic’e, UWW Yönetimine, Gençlik ve Spor Bakanlarimiz Sayin Mehmet Kasapoglu ve güresin içinden gelen eski Güres Federasyonu Baskani simdiki Gençlik ve Spor Bakani Sayin Osman Askin Bak’a tesekkürlerimizi sunariz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA