Trump, 2024'Teki Baskanlik Kampanyalarini 'Hükümlü' Olsa Bile Sürdürecek

Eski ABD Baskani Donald Trump, hakkindaki suçlamalar nedeniyle hükümlü olsa bile 2024’teki baskanlik kampanyalarini sürdürecegini açikladi.

Trump, 2024'Teki Baskanlik Kampanyalarini 'Hükümlü' Olsa Bile Sürdürecek


Eski ABD Baskani Donald Trump, kendisine yöneltilen yeni suçlamalarla ilgili açiklamada bulundu. ABD’deki bir radyo programinda hakkinda çikan 3 yeni suçlamaya yönelik konusan Trump, kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle cezalandirilirsa bile 2024’teki baskanlik seçimlerinde kampanyalarini yürütecegini açikladi.

Beyaz Saray için adayligini çekmeyecegini ifade eden Trump, “Hiç de bile. Anayasa’da böyle olabilir diye bir sey yok. Radikal solcular bile hiç demiyor. Bu beni durduramaz. Bu insanlar hasta ve yaptiklari sey kesinlikle korkunç.” dedi.



Trump hakkindaki yeni suçlamalar

Trump’in gizli belgeleri yasadisi saklamakla yargilandigi davada kendisine yönetilen suçlamalarin sayisi 40’a ulasti. Genisletilen iddianamede Trump, çalisanlarindan Florida’daki malikanesinin güvenlik kameralarinin kayitlarini silmesini istemekle suçlandi. Savcilar, Trump’in malikanesinin yöneticisi 56 yasindaki Carlos de Oliveira’ya adaleti engellemek için komplo kurma suçlamasi yöneltti. Iddianameye göre de Oliveira, Adalet Bakanligi’nin güvenlik kamerasi kayitlarini istemesinin ardindan Trump’in talebi üzerine baska bir çalisana videolari silmesi talimati verdi. De Oliveira ayrica gizli belgelerle ilgili baglantisi olmadigini iddia ederek FBI’a yalan beyanda bulunmakla suçlandi. Savcilar, daha önce farkli suçlamalarin yöneltildigi Trump’in çalisani Walt Nauta’nun de Oliveira ile birlikte komplo kurdugunu belirtti.



Gizli belge davasi

Donald Trump’in Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikânesinde 8 Agustos 2022’de FBI tarafindan yapilan aramada devlete ait en az 100 gizli belge bulunmus ve olayla ilgili sorusturma baslatilmisti. Sorusturma çerçevesinde hazirlanan iddianamede Trump’a 37 agir suçlama yöneltilmisti. Trump, 13 Haziran’da Miami’de hakim karsisina çikmis ve hakkindaki tüm suçlamalari reddetmisti. Trump’in 20 Mayis 2024’te yargilanacagi açiklanmisti.
Kaynak: İHA