Küçükçekmece'de Kerbela Sehitleri Anildi

Istanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamin torunu Hz. Hüseyin (ra) ve beraberindeki 72 kisinin Kerbela’da sehit edilmesinin yil dönümü nedeniyle anma programi düzenlendi.

Küçükçekmece'de Kerbela Sehitleri Anildi


Halkali’da Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kisinin Kerbela’da sehit edilmesinin yil dönümü nedeniyle anma programi gerçeklestirildi.

Halkali Yahya Kemal Beyatli Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Caferilik Inancini Tanitma, Arastirma ve Egitim Dernegi (CAFERI-DER) Baskani Hasan Babur, Türkiye Caferi Lideri Selahattin Özgündüz, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve çok sayida davetli katildi.



Asura Meydani ve çevresindeki alanlar ile ev ve is yerlerine siyah bayraklar ve Kerbela’yi tasvir eden resimler asildi. Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu tarafindan sahnelenen ve Kerbela faciasinin anlatildigi tiyatro gösterisi gözyaslariyla izlendi. Asura gününün anlamina binaen vatandaslar Kizilay’in açtigi çadirda kan verdi.

Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, yaptigi konusmasinda “Ehlibeytin dinde ve Islam’da önemi çoktur. Muharrem ayinin 10’uncu günü Peygamberlerin mucizelerinin de zuhur ettigi gündür. Hz. Hüseyin’in hak ve özgürlük mücadelesi sadece Islam dünyasinin degil bütün insanligin önünde bir ilke olarak durmaktadir. Çünkü Hz. Hüseyin’in mücadelesi hak ve adalet mücadelesidir. Kerbela’dan günümüze kadar adalet arayisi hala devam etmektedir” seklinde konustu.



"Hüseyin’in degerlerine bagli olmak aklin yaninda olmaktir"

Azerbaycan Ilahiyat Enstitüsü Rektörü Akil Sirinov, "Azerbaycan çagimizin Yezidleriyle savasarak caniyla kaniyla devletiyle halkiyla Karabag Zaferi’ni elde etti. Huzurlarinizda Karabag sehitlerini de rahmet ile aniyorum ve biz bu savasta Hüseyin’in degerlerini tasiyici olanlari da gördük. Ama ayni zamanda Yezid degerlerini tirnak içerisinde deger diyorum, tasiyicilarini da gördük ve Türkiye halkinin Türk Devleti’nin Hüseyin’in degerlerine ne kadar bagli oldugunu burada gördük. Hüseyin’in degerlerine bagli olmak aklin yaninda olmaktir. Biz burada Türk halkinin Türk Devleti’nin destegini yanimizda gördük ama ayni zamanda Yezid’den yana olanlari daha dogrusu Hüseyin’in degerlerinin tasiyicisi gibi görünüp Yezid’den yana olanlari da gördük.” diye belirtti.



"Destek olacagini ümit ediyorum"

Türkiye Caferi Lideri Selahattin Özgündüz, “Sehitler günü olarak Sah-i Sahan Sah-i Seyhi’dan Imam Hüseyin’in sehadet gününde bütün sehitlerimizi anip selamlamak üzere, hükümetimizden bir gün tatil bekliyoruz. Sayin Cumhurbaskani’mizdan bu konuyu en iyi çözebilecek insan olarak bunu bekliyoruz. Bu eski arzumuzun artik gecikmeden bu yil içinde muhalefetinde onaylayacagini, destek olacagini ümit ediyorum. El birligi ile Gazi Meclisimizden bu kanunun çikabilecegini umut ediyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan Kerbela’yi anlatan bir tiyatro gösterisi yapildi. Gösteri sirasinda birçok vatandas duygu dolu anlar yasadi.
Kaynak: İHA