Kocaeli Film Festivali Basvurulari Basladi

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destekleriyle gerçeklesecek 2. Kocaeli Film Festivali’nin basvurulari baslandi. Festival, 3-9 Kasim tarihleri arasinda düzenlenecek.

Kocaeli Film Festivali Basvurulari Basladi
Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destekleriyle gerçeklesecek 2. Kocaeli Film Festivali’nin danismanligini Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Meryem Gürbüz, direktörlügünü Azer Selte üstlendi. Festivale Uzun Metraj Belgesel, Animasyon, Kisa Film ve Ögrenci Filmleri kategorisinde filmler basvuru yapabilecek. Basvuru yapan filmler arasindan finale kalacak filmler ‘En Iyi Film’ ödülü için degerlendirilirken, ayrica Kisa Film dalinda En Iyi Erkek ve En Iyi Kadin Oyuncu ödülleri sahiplerini bulacak. Uzun Metraj kategorisinde yilin en basarili oyuncu performansi ödülleriyle birlikte ayrica Türk Sinemasi Emek ve Onur ödülleri de takdim edilecek. Festival süresince Kocaeli’nin çesitli ilçelerinde film gösterimleri, söylesi programlari gerçeklestirilecek.

Kocaeli Üniversitesinde sanatçi, bürokrat, is adami, muhabir gibi alaninda basarili isimlerin gerçeklestirecegi atölye ve söylesi programlarinin yani sira, üniversitenin çesitli salonlarinda film gösterimleri ve yalnizca üniversite ögrencilerinin degerlendirecegi Ögrenci Filmleri kategorisi filmlerinin gösterimi yapilacak.

Ögrenci Filmleri kategorisindeki filmler Kocaeli Üniversitesi ögrencilerinin oylariyla degerlendirilecek. Oylama sonucunda en basarili filmin ödülü Kocaeli Üniversitesinde gerçeklesecek törende takdim edilecek. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Belgesel kategorisi jürisinde Hüseyin Özden, Riza Sönmez, Dr. Gülenay Pinarbasi, Murathan Varol, Dr. Cangül Akdas, Dr. Özgür Ipek ve Arzi Arda Deger yer alacak. Ulusal Kisa Film jürisi Kudret Sabanci, Doç. Dr. Mehmet Arslantepe, Tümay Özokur, Burak Tamdogan, Çiçek Dilligil, Selen Öztürk, Asli Altaylar, Can Sipahi ve Birol Tezcan’dan olusurken; Animasyon kategorisi jürisi ise Ece Dede, Nur Özkaya ve Halim Yentür’den olusacak.

Son basvuru 15 Eylül

Film basvurulari festivalin resmi web sitesi olan kocaelifilmfestivali.com üzerinden alinirken, basvurular için son tarih ise 15 Eylül Cuma günü olarak açiklandi.
Kaynak: İHA