Findik Üreticisi Hasat Öncesi Fiyatin Açiklanmasini Bekliyor

Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurittin Karan, findik hasadina günler kala üreticinin fiyat beklentisinin 100 liranin altinda olmamasi oldugunu söyledi.

Findik Üreticisi Hasat Öncesi Fiyatin Açiklanmasini Bekliyor
Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurittin Karan yaptigi açiklamada, “2023 yili findik hasadina artik sayili günler kaldi. Findik üretici önümüzdeki günlerde ‘Bismillah’ diyerek bahçesine girecek. Halen findik fiyatiyla ilgili bir ses ve açiklama yok. Üretici bahçesine girmeden findik taban fiyatini kilogramda 100 liranin altinda olmamak kaydiyla açiklayin ki, üretici hasada güle oynaya baslasin. Üretici de mutlu olsun, siz de mutlu olun” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alim tarihi ve findik fiyatinin hasat öncesi açiklanmasi çagrisinda bulunan Karan, “Findik taban fiyatinda kilogram basina 100 lira üreticinin kirmizi çizgisidir. Taban fiyatin hasat öncesi açiklanacak olmasi ve devlet adina bu yil da müdahil alim yapacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alim tarihi, alim merkezleri ile alim kriterlerini erkenden belirlemesi üreticinin lehine olacaktir. Geçen yil sezon basinda TMO’nun alim fiyati ile serbest piyasa arasinda yüzde 25-30 bir fiyat farki olusmustu. Bu nedenle TMO alim merkezi sayilarini artirarak, depolarini simdiden ilan etmelidir. TMO’nun açiklayacak oldugu fiyat ve alim kriterleri, serbest piyasanin olusmasinda önemli rol oynayacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA