Denizli'de 25 Su Kaynagina 765 Bin Sazan Yavrusu Birakildi
Denizli’de Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi projesi çerçevesinde 13 ilçede bulunan 25 su kaynagina toplam 765 bin sazan yavrusu birakildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügünce yürütülen “Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi” projesinin 2023 yili programi çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Arastirma Üretim ve Egitim Enstitüsü Müdürlügünde üretilen 765 bin sazan yavrusu, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekipleri tarafindan 300 bini Çivril Isikli Gölü’ne olmak üzere 13 ilçede bulunan 25 su kaynagina birakildi. Çivril’in Beydilli Mahallesi’nde düzenlenen törene Vali Yardimcisi Erkan Kaçmaz, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Degirmenci, Ilçe Kaymakami Hasan Akbulut, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Il Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar, mahalle muhtarlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile teknik personellerinin yani sira çok sayida vatandas katildi.
Sagladigi gelir ve istihdam potansiyeliyle sazan baliginin önemine dikkat çeken Il Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar, dogal dengeyi korumak için balik stoklarinin sürdürülebilir bir sekilde yönetilmesinin hedefleri arasinda oldugunu söyledi.
Devletin desteginin bu yönde güçlenerek ilerledigini ve gelecekte de artarak devam edecegini vurgulayan Çinar, “Anadolu’muzun ekonomik ve dogal türleri arasinda yer alan sazan baligi vatandaslarimizin kaliteli, ucuz ve saglikli gida ihtiyacinin karsilanmasi, balikçilarimiz için ise önemli bir gelir kaynagi olusturmasi nedeniyle her yil ilimiz genelinde baliklandirma çalismalari yapilmaktadir. Geleneksellesen balik birakma törenine katki saglayan tüm paydaslara tesekkür ederiz” dedi.
Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Degirmenci de Denizli’nin cografi zenginliklerle dolu bir bölge olduguna isaret etti. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak bu zenginliklere sahip çiktiklarinin altini çizen Degirmenci, “Turizmin yani sira balikçilikla birlikte, yöre halkina ekonomik deger katma çabalarimiz devam edecektir. Bu çalismalarla birlikte, bölgedeki potansiyel tam olarak kullanilacak ve yörede yasayan insanlarimizin refah seviyesi de artacaktir” diye konustu.
Denizli Vali Yardimcisi Erkan Kaçmaz ise Denizli’nin üretim odakli büyümeye devam ettigini vurgulayarak, bu baglamda Isikli Gölü’nün önemini dile getirdi. Birakilan baliklarin hayirli ve bereketli olmasini dileyen Kaçmaz, “Bu tür dogal kaynaklarin korunmasi ve sürdürülebilir sekilde kullanilmasi için çaba gösteriyoruz. Ayni zamanda, sehirdeki ekonomik ve çevresel gelisime yönelik çalismalara devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan teknelerle Isikli Gölüne açilan protokol üyeleri, 300 bin yavru sazan baligini göle birakti. Baliklandirma programi çerçevesinde 13 ilçedeki 24 su kaynaginda daha 465 bin adet sazan yavrusu suyla bulusturuldu.
