Depremin Yikamadigi Evleri Yangin Yerle Bir Etti

Hatay’in Belen ilçesinde ormanlik alanda çikan yanginda yanan evler ve araçlar görüntülenirken, afetin aci tablosu ortaya çikti. Bölgede yasayan vatandaslar çok korktuklarini ve dehset bir yangin oldugunu söyledi.

Depremin Yikamadigi Evleri Yangin Yerle Bir Etti
Alinan bilgiye göre, 16 Mayis Pazar günü saat 13.57’de Belen ilçesine bagli Sogukoluk yayla bölgesinde orman yangini meydana geldi. Yangina 5 uçak, 8 helikopter, 40 arazöz, 13 su tanki ve 300 personel su ana kadar müdahale etti. Genis bir alana yayilan yangin henüz kontrol altina alinamazken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

“Alev toplari gelmeye basladi, çok korktuk”

Yanginin çiktigi bölgede yasayan Resit Duman, "Evde oturuyorduk, önce asagidan küçük bir sekilde basladi.

Dedik her zaman olagan bir yangin. Ama sonra birdenbire bir saat sonra rüzgarin etkisiyle alev toplari gelmeye basladi.

Ondan bir saat sonra polis, jandarma geldi. Hemen evleri bosaltin dediler. Çok tehlikeli bir durum var, biz de hemen o an apar topar ne varsa binip arabalara gitmek zorunda kaldik. Ben geldim buraya daha sonra müdahale ettim. Arkadaslarimizin bazilari gönüllü kaldi burada. Devlet hemen yetisti sag olsun. Çok tedirgin olduk, çok korktuk. Zaten depremi yasamistik. Benim evim de zarar görmezken yan ev komsumun evi bir metre mesafede o yandi" dedi.



“25 dakikada dehset bir yangina dönüstü”

Bölgede yasayan Nilgün Uysaloglu ise, "Saat iki, iki buçuk civari asagindan bir beyazlik gördük. Itfaiye hemen geldi ama sonra rüzgarin ve çamlarin etkisiyle 25 dakika sürmeden, dehset bir yangina dönüstü. Burnumuzun dibine kadar geldi, apar topar jandarma bizleri hepimizi evimizden çikartti. Arka tarafta Allah’tan bir yolumuz daha var, oradan indirdiler bizi" diye konustu.

Kaynak: İHA