Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yanan 7 Evimiz Var, Dört Araçta Da Hasar Var'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 7 evin yandigini ve 4 aracin hasar gördügünü belirterek yangina neden olan 2 kisinin yakalandigini söyledi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yanan 7 Evimiz Var, Dört Araçta Da Hasar Var'
Hatay’in Belen ilçesinde meydana gelen yanginla ilgili olarak Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ile birlikte bölgeye gelen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yetkililerden yangin ile ilgili bilgi aldi. Daha sonra Bakan Yumakli ve Bakan Yerlikaya basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Can kaybimiz ve yaralimiz yok”

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yanginda herhangi bir can kaybinin olmadigini belirterek, “Sükürler olsun ki su an itibariyla valilerimizden güvenlik birimlerimizle yapmis oldugumuz degerlendirmelerde can kaybimiz yok, yaralimiz yok. Bu bizim tesellimiz, Belen’le ilgili burada yangin ihbari geldigi andan itibaren gerek Tarim Orman Bakanligimiz, bizzat bakanimiz merkezinden anbean takip etti. Cografya olarak güçlü rüzgarlar aliyor burasi. Dolayisiyla yanginin büyümemesi için çok büyük bir gayret gösterildi. Gelirken uçaktan da izledik. Ama zaten SIHA görüntülerinden anbean hep izlenildi. Insallah enerjisi düsen bu yanginin tez zamanda sönmesini murat ediyoruz. Bu yönde büyük bir gayret gösteriliyor sunu söylemem gerekiyor; Müftüler Mahallemiz Solukoluk ve Bellidere’de, buradaki yasayan hemsehrilerimize süratli valiligimiz güvenlik birimlerimizle beraber riskli olan hanelerden baslamak üzere tahliye edildi. Mükemmel bir iletisim kuruldu, hemsehrilerimizle beraber çok azi hariç hariç tamami tahliye edildi. Ama üzüntüyle sunu söylememiz lazim. Yanan 7 evimiz var, dört araçta da hasar var. Bunlarla da ilgili AFAD, çalismalara yarin sabahtan itibaren baslayacak” dedi.

Evinin bahçesindeki sazligi yakmak isterken ormani yakti

Yangina evinin bahçesindeki sazliklari yakmak isteyen 2 sahsin neden oldugunu açiklayan Bakan Yerlikaya, “Bunu merak ettiginizi biliyorum. Biz de bu yanginin sebebinin nereden kaynaklandigiyla ilgili jandarmamiz basindan beri titizlikle çalisti. Elindeki bilgiler görgü taniklari isiginda Sogukoluk Mahallemiz, Armutçuk mevkinde iki kisi, bir evde bahçelerindeki sazlik alanin temizlenmesiyle ilgili yaptiklari çalismadan sonra bir ates yakiyorlar. Maalesef bunu kontrol edemiyorlar. Dolayisiyla bu cigerlerimizin yanmasina vesile oluyorlar. Adli sorusturma baslatildi ve bu arkadaslar hakkinda, bu vatandaslar hakkinda da su anda yakalama karari verildi ve yakalandi” ifadelerini kullandi.

Çanakkale ve İçel’de de yanginin çikis nedeninin arastirildigini ifade eden Bakan Yerlikaya, “Arkadaslar Çanakkale Merkez Kizilkeçili Köyü’nde de az önce kiymetli bakanim da ifade etti, 16.27’de orman yangini basladi.

Biz yine tedbir amaçli Kemerköy mevkiindeki yasayan vatandaslarimizi tedbir amaçli oradan bosalttik. Valilik müracaat eden tüm vatandaslarimizi misafir ediyor yurdumuzda. Hemen akabinde bir on, on bes dakika sonra İçel Gülnar Kavakoglu Mahallemizde orman yangini çikti. 25 konut burada tahliye edildi, tedbir amaçli. Maalesef bes ev yandi. Orada da ayni burada oldugu gibi valiligimiz, orman bölgemiz, yine keza Orman Genel Müdürlügümüz, AFAD Baskanligimiz ve tüm kurum ve kuruluslar seferberlik halinde. Yanginin olumsuz tesirini bir an önce gidermeye yönelik gayretle gösteriyor. Son söz, Çanakkale ve İçel Gülnar’da da yangina sebebiyet vermeyle ilgili neyse o konu jandarmamiz, tipki burada basardi gibi orada da bunu aydinlatma noktasinda titizlikle çalisiyor. Gelismelerden yine kamuoyuna bilgi arz edecegiz” ifadelerini kullandi.

Hatay Valisi Mustafa Masatli, yangina müdahaleye giden arazözle, 1 aracin çarpismasi sonucu meydana gelen kazada 1 bebegin yasamini yitirdigini söyledi.

Kaynak: İHA