Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ile Kilimli Anadolu Lisesi Protokol Imzaladi

Kilimli Anadolu Lisesi Bülent Ecevit Üniversitesi ile Egitimde Is birligi Protokolü imzalayarak egitimdeki gücünü üniversite ile birlestirdi. Oldukça genis kapsamli içerigi olan protokol dahilinde ögrenciler egitimleri boyunca birçok imkanlardan ‘yari üniversiteli’ olarak yararlanacaklar.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ile Kilimli Anadolu Lisesi Protokol Imzaladi
Ögrenciler ‘yari üniversiteli’ konumuna tasiyacak olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kilimli Anadolu Lisesi arasinda “Egitimde Ortaklik Protokolü’nü” imzalandi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile imzalanan protokol ile ögrencilerin egitimde daha donanimli duruma gelmelerinin yaninda üniversitenin birçok imkanindan yararlanarak üniversite ortamini tanima firsatina sahip olacaklar.

Iki kurum arasinda yapilan egitim ve ögretim ortakligi hakkinda bilgi veren Kilimli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Bayrak “Içeriginde Ögrenci Egitimi, Egitim Yönetimi, Sosyal, Kültürel, Teknolojik Çalismalar ve Saglik, Beslenme basliklarinin yer aldigi, simdiye kadar çok örnegi olmayan ve Zonguldak’ta ilk olacak olan oldukça genis kapsamli protokol imzaladik. Lisemizdeki tüm ögrencilerin Bülent Ecevit Üniversitesi’nin akademik kadrosundan, bilgi birikiminden, altyapi imkanlarindan ve protokolün en güzel tarafi olan üniversitenin tecrübelerinden faydalanmasini saglayacagiz. Protokolün yazimi asamasinda emegi geçen Ingilizce Ögretmenlerimiz Hüseyin Kahveci ve Filiz Kahveci’ye, tüm süreç boyunca desteklerini esirgemeyen Kilimli Eski Milli Egitim Müdürü Muzaffer Yildiz’a, Kilimli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Akgün’e, Bülent Ecevit Üniversitesi Kilimli Mesleki Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Adnan Topuz’a ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ismail Hakki Özölçer’e tesekkürlerimizi sunariz” diye konustu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ismail Hakki Özölçer “Imzalanan protokolün iki taraf içinde hayirli olsun, Kilimli ilçesinde daha önceden 5 yil görev yaptim ve tekrardan bir seyler yapmak mutluluk ve gurur verici. Protokol kapsaminda hangi konu olursa olsun her türlü destegi verecegim. Protokol oldukça zengin içerikli, ayrintili ve çok iyi hazirlanmis” dedi.

Protokolde imzasi bulunan Okul Müdür Yardimcisi Eda Ates Gebedek “Protokol ile üniversitemizin tecrübesinden yararlanarak, egitimde yeni yaklasimlar, egitim metotlari, rehberlik, soru hazirlama teknikleri ve egitim-ögretimin birçok alanlari ile ilgili kendimizi gelistirebilecegiz” diye konustu.

Protokolün yaziminda yer alan Kilimli Anadolu Lisesi Ingilizce Ögretmeni Hüseyin Kahveci “Artik Kilimli Anadolu Lisesi ögrencilerinin bir ayagi lisede bir ayagi da üniversite de olacak. Bir nevi ögrencilerimiz lisede iken üniversiteli olacak. Bu çok genis bir proje. Protokolde sadece egitim-ögretim ayagi olmayacak. Üniversitemiz ile drama, müzik, teknoloji, sosyal medya kullanimi, Web2.0, Web3.0’in egitime entegrasyonu, AR-GE çalismalari ve çok daha fazla konularda is birligimiz olacak” dedi.

Protokol yazimi esnasinda emegi geçen okulun Ingilizce ögretmeni Filiz Kahveci “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile imzaladigimiz protokol ile ögrencilerimizin Ingilizce’nin ögrenimi, dilin etkin kullanimi konularinin ilerlemesinin yaninda, üniversitelerimizin yabanci diller bölümleri hakkinda bilgi sahibi olmalarini saglayacagiz. Üniversitemiz ile ögrencilerimizin Model United Nations (MUN) çalismalarini ortaklasa yapmalarini hedefliyor ve bu alanda kendimizi gelistirmeyi amaçliyoruz.” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA