New York'taki Mücevher Müzayedesinde Çifte Rekor

New York’taki bir müzayedede bugüne kadar açik arttirmaya çikarilan en büyük yakut "Fura Yildizi" 34.8 milyon dolarla rekor fiyata alici bulurken, mor-pembe elmas ise 34.8 milyon dolara satilarak kendi renginde satis rekoru kirdi.

New York'taki Mücevher Müzayedesinde Çifte Rekor
ABD’nin New York kentindeki Sotheby’s Müzayede Evinde geçtigimiz yil Mozambik’te Dubai merkezli madencilik sirketi Fura tarafindan isletilen bir madende bulunan 55.22 karatlik yakut, 21 milyon dolarlik baslangiç fiyatiyla satisa çikarildi. Simdiye kadar açik arttirmaya çikarilan en büyük yakut olan ve "Estrela de Fura" (Fura Yildizi) adi verilen degerli tas, 34.8 milyon dolarla rekor fiyata alici buldu. Fura Yildizi böylece bir müzayedede satilan en degerli yakut oldu. Müzayede evi yakutu, "hayatta bir kez bulunabilecek degerli bir tas" olarak nitelendirdi.

Pembe elmas da 34.8 milyon dolara satildi

Müzayedeye damga vuran diger bir mücevher ise Botsvana’daki bir madenden çikarilan "The Eternal Pink" adli elmas oldu. "Müzayedeye çikarilan en canli mor-pembe elmas" olarak nitelendirilen 10.57 karatlik mücevher, 34.8 milyon dolara alici bularak kendi renginde rekor fiyata satildi.

Öte yandan, 2017 yilinda Hong Kong’daki açik artirmada 71.2 milyon dolara alici bulan 59.6 karatlik "Pembe Yildiz", simdiye kadar satilan "en pahali pembe elmas" olarak biliniyor.
Kaynak: İHA