Konya Büyüksehir Beysehir'deki 120 Yillik Camiyi Restore Ediyor

Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya genelinde tarihi eserlerin korunmasina yönelik yaptigi çalismalar çerçevesinde Beysehir ilçesinde bulunan tarihi Kurucuova Camisi’ni restorasyonunu baslatti.

Konya Büyüksehir Beysehir'deki 120 Yillik Camiyi Restore Ediyor
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, tarihi degerlerin korunmasi ve sonraki kusaklara aktarilmasi noktasinda Büyüksehir Belediyesi olarak birbirinden önemli çalismalara imza attiklarini ifade etti.

Konya’nin binlerce yillik tarihiyle her kösesinde degerler barindirdigina dikkat çeken Baskan Altay, “Sehirler kültürleriyle yasar ve kültürleriyle yükselir. Büyüksehir olarak sehrimizin sahip oldugu tüm kültürel ve tarihi degerleri korumak ve bunlari aslina uygun bir sekilde ihya etmek için yogun sekilde çalisiyoruz. Bu çerçevede yürüttügümüz birçok farkli restorasyon çalismalarimizdan biri de Beysehir ilçemize bagli Kurucuova Mahallesindeki 120 yillik camimiz. Asirlik camimizde aslina uygun olarak restorasyon çalismalarina basladik. En kisa sürede tamamlayarak camiyi yeniden ibadete açmayi arzu ediyoruz. Maliyeti 12 milyona yaklasan restorasyon çalismamiz ilçemiz ve sehrimiz için hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA