Haci Adaylari Kutsal Topraklara Ugurlandi

Çorum’un Osmancik Ilçesi’nde, haci adaylari dualar esliginde kutsal topraklara yolcu edildi.

Haci Adaylari Kutsal Topraklara Ugurlandi
Osmancik’tan kutsal topraklara gidecek haci adaylari için sabah namazindan önce saat 03.00 siralarinda gelen otobüsle, haci adaylarinin telasi basladi.

Valizlerin otobüse yerlestirilmesi ve sabah namazinin Beyler Çelebi Camiinde cemaatle kilinmasinin ardindan ugurlama merasimi yapildi.

Merasimde Ilçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydin, Sube Müdürü Harun Gökcük, Sef Hakki Içyüz, Müftülük Veri Hazirlama ve Kontrol Isletmeni Idris Sari, Beyler Çelebi Camii ve diger merkez camii din görevlileri, kutsal topraklara yolculuk yapacak haci adaylari, yakinlari ve Osmancik halki hazir bulundu.

Burada bir konusma yapan Ilçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydin, çikilan bu yolculugun mesakkatli, bir o kadar da kutsal bir yolculuk oldugunu hatirlatarak, haci adaylarinin gidis yolculugu basindan dönüp te memleketlerine varana kadar sabri ve metaneti elden birakmamalari gerektigine dikkat çekti.

Haci adaylarinin halkla helallesmesinin ardindan duayi da Ilçe Müftüsü Aydin yapti. Duygu dolu, sicak görüntüler esliginde sevdikleriyle vedalasan haci adaylari otobüsteki yerlerini aldi. Yapilan sayim sonrasi eksigi bulunmayan hac otobüsü, Ankara Esenboga Havalimanina dogru yola koyuldu.
Kaynak: İHA