'Gelecek Nesillere Yasanabilir Bir Altinova Birakacagiz'

Yalova’nin Altinova ilçesinde Çevre Koruma Haftasi kapsaminda Hersek Plaji’nda çevre temizligi etkinligi gerçeklestirildi.

'Gelecek Nesillere Yasanabilir Bir Altinova Birakacagiz'
Altinova Belediyesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ilçe Halk Kütüphanesi isbirligiyle Altinova Hersek Plaji’nda temizlik etkinligi yapildi.

Etkinlikte konusan Altinova Belediye Baskani Dr. Metin oral, “Çevre Koruma Haftasi kapsaminda ilkögretim ögrencilerimizle birlikte Hersek Plaji’nda çevre temizligi gerçeklestirdik. Yarinin büyükleri ögrencilerimize duyarliliklari için tesekkür ediyorum. Bilinçli bir nesille dogamizi koruyacak ve hep birlikte gelecek nesiller için yasanabilir bir Altinova birakacagiz” dedi.

Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarinda olan plajda yapilan temizlikle bölge tüm çöplerden arindirildi. Altinova Belediyesi olarak çevreye önem verdiklerini ve bu yönde de birçok çalismayi yaptiklarini söyleyen Belediye Baskani Metin Oral, “Bu haftayi daha temiz ve saglikli bir dünyada yasamak, yasanilabilir bir çevreyi gelecek nesillere aktarmak ve insanligi bu ortak hedefler dogrultusunda bilinçlendirmek amaciyla kutlamaktayiz. Çevrenin korunmasi, temiz ve yesil bir çevre için tüm imkânlarimiz seferber ediyoruz. Bölgedeki ilk aritma tesisini biz devreye soktuk. Bünyesinde çevre mühendisi barindan ender belediyeler arasindayiz” diye konustu.

Hersek Lagünü’nün korunmasi ve canlandirilmasi için ciddi projeler gerçeklestirdiklerini ifade eden Oral, “Resmi av alani olan bölge, bugün vatandaslarimiza açilmis dogal bir zenginlik haline gelmistir. Ilçemizdeki çöplük alanini kent ormanina dönüstürdük. Ayrica, ilçe genelinde yesillendirme çalismalar ve çevre koruma uygulamalari yapmaktayiz. Çevre konusu tüm vatandaslarimizin sorunudur. Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz. Çöplerin ayristirilmasi da çevre için oldukça önemlidir. Çevrede önemli olan kirletmemektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA