'Diyetisyen Bulusmasi Ve Gelecegin Diyetisyenine Yeni Ufuklar'

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Günümüzde saglikli yasamin temeli ve birçok hastaligin önemli bir parçasi olan beslenme ile buna bagli diyetetik artik bir bilim dali olarak kabul görmüstür” dedi.

'Diyetisyen Bulusmasi Ve Gelecegin Diyetisyenine Yeni Ufuklar'
SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafindan diyetisyenlik mesleginin bilimsel, sosyal ve etik yönlerinin sürdürülebilirliginin münazara edilmesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sinif ögrencilerinin son sinif ögrencilerini ugurlamasi ve vefat eden meslektaslarin anilmasi amaciyla “Diyetisyen Bulusmasi ve Gelecegin Diyetisyenine Yeni Ufuklar I” paneli düzenlendi.



Rektör Prof. Dr. Güner Dagli, panelde yaptigi konusmada bilimsel ve teknoloji esliginde beslenme ve diyetetik biliminin gelismesini sürdürecegine vurgu yaparak, “Saglik ekibinin vazgeçilmez bir parçasi olan ve artik üniversitemizden ugurladigimiz degerli diyetisyenlerimizin mesleklerini en iyi sekilde yapacagina yürekten inaniyorum” diye konustu.



SBF Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu ise ögrencilerin çalisma hayatina mesleki olarak daha donanimli ve güçlü baslamalari için uzman ve deneyimli konusmacilarin bilgi ve tecrübelerini paylastigi etkinligin güzel bir firsat oldugunu söyledi.



SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Baskani Prof. Dr. Efsun Karabudak da diyetisyenin sadece kilo yönetimi üzerine çalisan kisi olmadigina dikkat çekti.

“Diyetisyenlik, beslenme ile alakali hastaliklarin, komplikasyonlarin önlenmesinde etkili beslenme tedavisini uygulayan, besin endüstrisine katki saglayan, bu görevlerini ekibin bir parçasi olarak yapan, bilimsel ve etik yaklasimindan ödün vermeyen bir meslek grubudur” diyen Prof. Dr. Karabudak, söyle devam etti: “Kiymetli ögrencilerimiz, okul yasaminizda elde ettiginiz bilgi ve beceriler, bundan sonraki özellikle mesleki yasaminizda rehberiniz olacaktir. Mesleginizi uygularken egitiminizi, bilgi ve deneyimlerinizle pekistirdiginizde birçok sorunu kolayca çözümleyebileceksiniz. Sizleri insani, dogayi, can dostlarimizi seven ve koruyan, Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, kendisi ile barisik, toplum ile uyumlu, onurlu diyetisyenler olarak görmek en büyük arzumuzdur. Sizlere olan inancimiz ve güvenimiz sonsuzdur.”

SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sinif ögrenci temsilcisi ve Yasam Rehberim Kulüp Baskani Nida Zeliha Çiçek ise teknolojiyi meslegine entegre eden, yeniliklere açik, çagdas yöntem ve tekniklere hakim, gelistirici, iyilestirici ve yenileyici bir diyetisyen olabilmek için çaba göstereceklerine vurgu yapti.

SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sinif ögrenci Melda Kara da dört yillik egitim süreci içinde insanin ve insanligin degerini ögrendiklerini, sorumluluklarini ve topluma karsi görevlerini kavramaya çalistiklarini, nice hatiralar ve güzel duygular esliginde mezun olacaklarini ve gururla meslegi yürüteceklerini bildirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplanti Salonunda, 6 Haziran Diyetisyenler Günü çerçevesinde düzenlenen panelin oturum baskanliklarini Rektör Prof. Dr. Güner Dagli, SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak ve SANKO Üniversitesi Hastanesi Dyt. Gamze Ganime Mumcu Yildirim yapti.

SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salik Murat Akkin, Türkiye Diyetisyenler Dernegi Baskani, Lokman Hekim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Doç. Dr. Ayhan Dag, Mutlu Diyet Yönetici Diyetisyeni Dyt. Çagatay Demir, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Dr. Dyt. Selda Seçkiner, Gaziantep Üniversitesi Kariyer Planlama ve Girisimcilik Uygulama ve Arastirma Merkezi Dr. Ögretim Üyesi Hasan Aksoy, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Vuruskan ile akademisyenlerin ve ögrencilerin katildigi panel, pasta kesimi ve hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA