TBMM Baskanligina Istanbul Milletvekili Kurtulmus Seçildi

TBMM Baskanligi’na Istanbul milletvekili Numan Kurtulmus seçildi. 30. TBMM Baskani seçilen Kurtulmus, yaptigi konusmasinda yeni anayasa vurgusu yaparak "Türkiye’nin darbe izlerini tasiyan anayasadan kurtulmasi gerekmektedir. Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye’nin önünün açilmasidir." dedi.

TBMM Baskanligina Istanbul Milletvekili Kurtulmus Seçildi


Istanbul milletvekili Numan Kurtulmus, 321 oyla TBMM Baskanliga seçildi. Kurtulmus, seçimden sonra yaptigi konusmasinda “Nasil hemen Divan’in arkasinda yer alan ’Egemenlik kayitsizlik sartsiz milletindir’ sözü nasil sadece motto ve slogandan ibaret degilse, demokratik anlayis manzumesi ise ayni sekilde Türkiye Yüzyili ortak bir hedef ve amaçtir. Biliyoruz ki, insanlar fani, kurumlar ve kurallar kalicidir. Su anda bu salonu dolduran 600 milletvekilimizin tamami geçiciyiz, faniyiz. Bu millet bize imkan tanimistir. Bu imkani Allah’in verdigi kudret ve güç sayesinde sonuna kadar kullanacagiz. Bizden sonraki nesiller de dünyada sözü güçlü, tesirli Türkiye için önüne hedefler koyacak, yoluna devam edecektir. Bir seçim geride kaldi. Bazen maksadini asan sözler söylenmis olabilir. Bazen birbirimize karsi tahammülsüzlükler sözler ortaya çikmis olabilir.” diye konustu.



Kurtulmus, her alanda sözlerini dile getireceklerini belirterek, “Baskanlik seçiminden önce burada bakan arkadaslarimiz yeminlerini yaptilar. Bir önceki hükümette görev alan, basariyla görevlerini yerine getiren arkadaslarimiza milletvekili olarak TBMM’ye hos geldiniz diliyorum. Bugün burada yeminlerini yapan degerli bakan arkadaslarimiza üstün basarilar diliyorum. Bu seçimler dolayisiyla bir seyin daha altini çizmek isterim. Milletimiz 14 Mayis ve 28 Mayis seçimlerinde cumhurbaskanligi Sistemi’ne bir kez daha onay vermistir, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i yeniden seçmis ve Türkiye’nin lideri olarak belirlemistir” ifadelerini kullandi.

Anayasa vurgusu yapan Kurtulmus, “Tartismayi en yüksek perdeden yaparak, farkliliklarimizi net bir sekilde ortaya koyarak ama asla ve asla bir digerimizi ötekilestirmeden fikirlerimizi söyleyebilecegimizi ifade ediyorum. Bir büyük sorumlulugu basta sahsim olmak üzere her milletvekili arkadasima hatirlatmak istiyorum. Türkiye’nin darbe izlerini tasiyan anayasadan Türkiye’nin kurtulmasi gerekmektedir. Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye’nin önünün açilmasidir. Burada tabii ki esas tesekkül bizleri oylariyla Meclis’e gönderen milletin bizatihi kendisidir. Yeri geldiginde parmagini sallayanlara inat aziz milletimiz demokratik olgunlukla mükemmel bir seçim kampanyasini geride birakmis, bütün süreçleri de anayasal ve yasal süreçleri fevkalade güzel tamamlamis ve TBMM’yi olusturmustur” dedi.

Kaynak: İHA