Sultangazi, Çevre Haftasini 'Temiz Dünya, Temiz Deniz' Sloganiyla Kutladi

Sultangazi Belediyesi tarafindan Türkiye Çevre Haftasi dolayisiyla ‘Temiz Dünya, Temiz Deniz’ sloganiyla çevre duyarliliginin artirilmasi için düzenlenen etkinlikler vatandaslar tarafindan ilgi gördü.

Sultangazi, Çevre Haftasini 'Temiz Dünya, Temiz Deniz' Sloganiyla Kutladi
Sultangazi Belediyesi, Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde çevre bilinci ve toplumsal farkindalik olusturulmasi amaciyla Mimar Sinan Sehir Orman’inda Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, esi Tuba Dursun ve vatandaslarla beraber yürüyüs gerçeklestirdi. ‘Temiz Dünya, Temiz Deniz’ sloganiyla düzenlenen etkinlik Mimar Sinan Sehir Ormani’nin girisinden etkinlik alanina kadar olan yürüyüsle basladi.

Yürüyüsün ardindan Baskan Dursun mini konser veren gençlere eslik ederek Asik Veysel’in ünlü türküsü ‘Uzun Ince bir Yoldayim’i söyledi.

Ayrica etkinlik alaninda sifir atik anlayisi ile yapilan ve geri dönüstürülmüs malzemelerden yapilmis bir sergi de yer aldi.

Sifir Atik ile ilgili çalismalarin çok güçlü sekilde devam ettigini ifade eden Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Çevre haftasi münasebetiyle Sultangazi’de güzel bir etkinligin içerisindeyiz. 7-70’den halkimiz burada. Ögrencilerimiz burada, gençler burada. Ve çevreye, dogaya duyarli olmamiz gerektigine dair. Bu duyarliligi göstermeye dair çalismalar yapiyoruz. Tabi son dönemde özellikle Cumhurbaskanimiz ve Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan hanimefendiyle birlikte sifir atik uygulamalariyla ilgili çalismalar çok güçlü bir sekilde ilerliyor. Tabi sadece sifir atik meselesi degil çevre duyarliligi ama sifir atik bunun en önemli taraflarindan bir tanesi. Bu çerçeve içerisinde biz de sifir atiga yönelik uygulamalar yapiyoruz. Özellikle evlerden, is yerlerinden, sokaklardan, çöplerin ayristirilarak, evsel atiklarin ve diger kagit ambalaj, kumas gibi ürünlerin ayrilarak geri dönüsüme katkida bulunmak üzere çalismalar yapiyoruz. Bu konudaki çalismalarimiz oldukça güçlü" dedi.

En güzel temizligin kirletmemek oldugunu ifade eden Baskan Dursun, “Sultangazi sehir ormanlari burasi. Burada Alibeyköy Barajimizin gölü var. Ormanimiz var. Burada 1 milyon 600 bin metrekare büyüklügünde çok güzel bir doga var. Dogaya karsi daha oldukça duyarli olmak zorundayiz. Çevreye duyarliligimizi göstermek zorundayiz. Eger biz çevreye iyi davranirsak dogaya iyi davranirsak dogayla barisik olursak çevrede bize iyi davranacaktir. Bizimle barisik olacaktir. Dolayisiyla bizim yapmamiz gereken sey bu birlikteligi ve bu bilinci herkese yaymak. Herkeste bu bilincin olusmasi için gayret etmek. Dolayisiyla Çevre Haftasi bunlar bir haftalik program bu ama her zaman sunu söylüyoruz. Bu sadece bir hafta boyunca duyarli olmamiz gereken bir dönem degil. 365 gün boyunca çevre duyarliligimizi fazlalastirmaliyiz. Çevreyi kirletmemeliyiz ve bizim bir mottomuz var. En güzel temizlik kirletmemektir diyoruz. Kirletilmedigi zaman her alanlar. Ormanda, denizde, dogada, sokakta, caddede çok daha temiz halde kalacaktir. Bu duyarliligimizi arttirma adina da 5 Haziran’da baslayan ve 9 Haziran’a kadar devam edecek olan çevre etkinliklerimize, doga etkinliklerimize, sehir ormanlarimizda ve farkli farkli yerlerde devam edecegiz. Burada resim sergimiz, fotograf sergimiz, çesitli atölyelerimizde yapilan sergilerimiz var. Duyarliligi gösterme adina yapilan çalismalarimiz var. Herkesi Sultangazi’ye bekliyoruz. Ama dogaya saygili, çevreye saygili hep beraber davranacak sekilde bekliyoruz. Sultan sehrin güzel ormanlarini da yine herkesi davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA