Sanliurfa Sanat Sokaginda El Sanatlari Sergisi

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine bagli Sanat Sokagindaki Atölye çalismalari vatandaslarin begenisine sunuldu. Kursiyerler, müzik resitali esliginde hazirladiklari eserleri sergiledi.

"Hayat Boyu Ögrenme" kültürünün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla bu yil üçüncüsü kutlanan Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan çesitli etkinliklerle düzenlendi.

Hafta çerçevesinde Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Baskanligi tarafindan Sanat Sokaginda düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunlari gösterisi ile baslayan etkinlikte Sanat Sokagi Atölyesindeki kursiyerler tarafindan hazirlanan eserler sergilendi. El Sanatlari Sergisinin açilisina Kültür ve Turizm Daire Baskani Niyazi Kocadag, Eyyübiye Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Salici ile kursiyerler katildi.

Katilimcilar açilisin ardindan hazirlanan sergiyi gezdi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Baskani Niyazi Kocadag, “Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’nin finalini Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Sanat Sokagindaki etkinliklerle yaptik. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeynel Abidin Beyazgül, gençlige, çocuklari ve egitimi çok benimsiyor. Bizde baskanimizin verdigi talimatlar istikametinde sanat sokaginda 30’un üzerinde kurslarimiz var. Binlerce gencimiz, çocugumuz ve bu mahallede yasayan kadinlarimiz meslek ögreniyorlar. Sanliurfa ayni zamanda Müzik sehri, Unesco Müzik Sehri olmak için basvurumuz var ve bu sene müzik sehri de olacagiz. Konservatuvar Sube Müdürlügümüz de gelecegin Ibrahim Tatlises’leri, Kazanci Bedihleri yetisiyor” diye konustu.

Eyyübiye Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Salici ise Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Hayat Boyu Ögrenme Haftasi ile çesitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.



Sanat Sokagi egitmenleri ve kursiyerleri ise bir yil boyunca hazirladiklari eserleri sergilemenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’e tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA