Kayseri Polisinden Dron Destekli Trafik Denetimi

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan dron destekli yapilan trafik denetiminde 70 araç kontrol edildi, 33 sürücüye idari para cezasi kesildi.

Kayseri Polisinden Dron Destekli Trafik Denetimi
Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ile Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, trafik güvenliginin saglanmasi ve kazalarin en aza indirilmesi amaciyla Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani çerçevesinde planlanan hedeflere ulasmak ve trafik güvenliginin saglanmasinin yani sira algilanan yakalanma risk duygusunu sürücülere hissettirmek için sehirlerarasi karayollarinda ve sehir içi güzergahlarda dron destekli trafik denetimi yapti. Kirmizi isik ihlali, emniyet kemeri denetimi, tehlikeli serit degistirme, araç takip mesafesi, seyir halinde cep telefonu kullanimi, okul-yaya geçidi önceligi gibi konular basta olmak üzere yapilan denetimlerde 70 araç sürücüsü durdurularak, evraklari kontrol edildi. Ayrica kural ihlali yaptigi tespit edilen 8 sürücüye emniyet kemeri kullanmamak, 8 sürücüye kirmizi isik ihlali, 1 sürücüye yetki belgesiz araç kullanmak, 6 araç sahibine fenni muayene ve diger muhtelif maddelerden olmak üzere toplamda 33 adet idari para cezasi kesildi.

Ekipler, sürücülerin kendi can güvenliklerinin saglanmasi için trafik kurallarinin önemini hatirlatirken, havadan yapilan dron destekli denetimlerin ve diger denetimlerin etkin olarak devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA