'Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri' Egitime Basladi

Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri Egitimi 1. Dönem Açilis Programi Manisa’da Vali Yasar Karadeniz’in katilimiyla gerçeklestirildi. Programda 122 aday din görevlisi Manisa’da egitim alacak.

'Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri' Egitime Basladi
Diyanet Akademisi Manisa Ihtisas Merkezinde gerçeklestirilen programin açilis konusmasini yapan Diyanet Akademisi Manisa Ihtisas Merkezi Müdürü Vehbi Özcan, din görevlilerini toplumun önüne çikmadan önce bütün alanlariyla birlikte donanimli hale getirebilmek amaciyla egitimlerin düzenlendigini belirterek, egitim alacak aday din görevlilerine basarilar diledi.

Manisa Müftüsü Hasan Hüseyin Güler de Diyanet Akademisinin öneminden bahsederek bu uygulamayla aday din görevlilerinin daha donanimli hale gelecegini söyledi.



Vali Yasar Karadeniz de yaptigi konusmada, “Vatandaslarimizin egitim düzeyleri artiyor bu sebeple ona hem bu dünya için hem de ahiret için rehberlik edecek din görevlilerimizin bu rehberligi yapabilmeleri için de en az onlar kadar bilgili, donanimli, belki onlarin önünde olacak kapasiteye sahip olmasi gerekir. Diyanet Akademisi din görevlilerini bu donanima sahip olacak sekilde yetismesi amaciyla kuruldu. Simdi herkese düsen, bunun içinin iyi doldurularak bu egitimlerden iyi verim alinmasi ve bunun sahaya iyi bir sekilde yansitilmasi. Birçok meslekte hepimiz ya bina yapiyoruz ya yol yapiyoruz ya altyapiyla ugrasiyoruz. Yani neticede materyalle ugrasiyoruz. Ama ögretmenler ve din görevlileri insanla ugrasiyor ve insani yetistirmeye çalisiyor. Dolayisiyla toplumumuzun nasil bir geleceginin olacagi, nasil bir yapiya kavusacagini bu iki meslek belirliyor. Bunun için bu meslek gruplarinda çalisanlarin tüm davranis sekilleri çok önemli. Örnegin çok basit bir sey ben bu iki meslek personelinin eline sigarayi hiç yakistiramiyorum, birakabiliyorsa birakmasi daha iyi olur. Hem kendi sagligi açisindan hem o örnek format açisindan tavsiye. Burada alacaginiz egitimle elbette ki mesleginizle ilgili her konuda belli bilgiler verilecek. Ancak siz meslege basladiginizda unutmayin ki cami cemaatiyle sadece camide, mevlitte, cenazede bir arada olan bir din görevlisi olarak kalirsaniz o zaman topluma yönelik, milletimize yönelik sorumlulugunuzu tam olarak yerine getirmis olmazsiniz" dedi.

Egitim ve din görevlisi meslek grubunun toplumun kilcal damarlarina kadar girmis iki meslek olduguna da dikkat çeken Vali Karadeniz, “Gidin, en ücra köyde cami de vardir, okul da vardir. Dolayisiyla aslinda sizler hem devletin hem de milletin oraya ulasan kolusunuz. Sadece belli görevlerle kendinizi soyutlamamalisiniz bilakis bulundugunuz bölgede her türlü sosyal sorumluluk çalismalarinin içinde olmaniz gerekir. Örnegin görev yaptiginiz mahallede bir genci uyusturucuyu birakmaya ikna edip, tedaviye ihtiyaci varsa tedavi almasini saglayabiliyor ona manevi destegi verebiliyorsaniz o zaman görevinizi dört dörtlük yerine getirmis olacaksiniz. Elbette emniyetimiz, jandarmamiz bunlarla mücadele ediyor. Ama onlarin mücadele ettigi boyutu, yasal boyutu ve yasadan aldigi yetkiyle isin zorlama boyutu. Ama sizler isin manevi boyutunda onlara ulasabilmelisiniz. Görev yaptiginiz yerde düzeltilmesi gereken hangi sosyal hastaligi, hangi toplumsal hastaligi düzeltirseniz hem milletimizin gelecegini tehdit eden hem de onlarin sagligina zarar veren bir durumu engellemis olursunuz. Bunu basariyla yapan görevlilerimiz oldugunu ben sahada birçok yerde gördüm. Ben inaniyorum ki sizlerde bu bilinçle görev yapacaksiniz" diye konustu.

Diyanet Isleri Baskanligi Strateji Gelistirme Daire Baskani Bünyamin Kahraman da programda, aday din görevlilerine mesleki yeterlilik ve gereklilik konularinin ele alindigi bir sunum gerçeklestirdi. Ilk dersin Diyanet isleri Baskani Ali Erbas tarafindan online olarak verilmesi ile baslayan egitimden toplamda 5 bin kisinin faydalanacagini, yüz yüze egitimin bugün itibariyle baslamis oldugunu ifade etti.

Kahraman, “Sizin iyi bir hatip olarak, iyi bir imam olarak, iyi bir müezzin olarak alana çikip orada cemaatimizin önünde hizmet etmenizi bekliyoruz. 4 bin 929 görevli arkadasimiz araziye çiktiginda yerelde görev yapan bütün yetkililer sunu diyecekler Elhamdülillah iyi hatipler geldi, iyi imamlar geldi, iyi müezzinler geldi. Camilerde isini iyi yapan görevlilerimizin, cemaatiyle iletisimi iyi kuran görevlilerimizin sayisi artacak" diye konustu.

Kaynak: İHA