Zeytinburnu Bilgi Evleri Yaz Dönemi Etkinlikleri Basliyor

Yaz tatilini bol eglence ve bilgi dolu geçirmek isteyen ögrenciler için Zeytinburnu Bilgi Evleri yaz dönemi etkinlikleri basliyor.

Zeytinburnu Bilgi Evleri Yaz Dönemi Etkinlikleri Basliyor
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ‘Yaz Etkinlikleri’ programina kayitlar basliyor. 8 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde ögrenciler, bilgi ve beceri odakli atölye ve kulüp çalismalarina, yarisma, turnuva ve gezilere katilarak yaz aylarini dolu dolu geçirme firsati bulacak.

Zeytinburnu’ndaki okullarda egitim gören 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sinif ögrencileri katilacak. 05 - 27 Haziran 2023 tarihleri arasinda kayitlarin yapilacagi Yaz Etkinlikleri programi, 3 Temmuz - 25 Agustos 2023 tarihlerinde toplamda 8 hafta devam edecek.

13 kulüp ve 12 atölye faaliyeti gerçeklestirilecek

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Yaz Etkinleri’nde, gezi, turnuva ve yarismalarin yani sira bilgi, beceri ve zekaya dayali 13 kulüp ve 12 atölye faaliyeti de gerçeklestirilecek. Kulüplerde ve atölyelerde haftada bir gün bir araya gelinerek çalismalar sürdürülecek. Bu etkinlikler ‘Bilgi Evi’ üyelerine ilan edilecek olup, ögrenciler Bilgi Evi’nde yapilacak etkinlikleri gün ve saat olarak takip edebilecek.

Yaz etkinlikleri sonunda, kulüp ve atölye çalismalarinda basari gösteren üyelerin yani sira turnuva ve yarismalarda dereceye giren üyelerin ödülleri 25 Agustos 2023 Cuma günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilecek bir törenle takdim edilecek.

Etkinliklerin yani sira geziler de devam edecek

Yaz Etkinlikleri’nin gezi programinda ise Sifir Atik Egitim Merkezi, Zeytinburnu Kültür Gezileri, Zeytinburnu Izci Evi, Topkapi Trafik Egitim Parki, Rami Kütüphanesi, Matematik Evi ve Topkapi Sarayi Müzesi ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi yer alacak. Gezilere, Bilgi Evi’nin yaz dönemi programlarina düzenli katilim saglayan, basari gösteren, ödül kazanan üyeler katilabilecek.

Bilgi Evleri’nde yer alacak kulüp çalismalari ise söyle:

Akil ve Zeka Oyunlari Kulübü

Görsel Sanatlar Kulübü

Kâgit Sanatlari Kulübü

Müzik Kulübü

Beceri Kulübü

Ziraat Kulübü

Geleneksel Sokak Oyunlari Kulübü

Eglenceli Bilgiler Kulübü

Satranç Kulübü

Bilisim Kulübü

Dikkat ve Odaklanma Kulübü

Masa Tenisi Kulübü

Bilim Kulübü

Bilgi Evleri’nde Yer Alacak Atölye Çalismalari ise:

Anlayarak Hizli Okuma

Mental Aritmetik

Baglama

Drama

Gitar

Piyano

Halk Oyunlari

Robotik Kodlama

Karikatür

Temel Resim

Keman

Sahne Sanatlari
Kaynak: İHA