Bayrakli'nin 'Mandolin Orkestrasi' Yaza Merhaba Diyecek

Bayrakli Belediyesinin TOBAV is birligi ile hayata geçirdigi Bayrakli Mandolin Orkestrasi, "Yaza Merhaba" konseri ile seyirci karsisina çikacak. Cumhuriyetin 100’üncü yilina ithafen düzenlenen konserde marslar, valsler, dünya klasikleri ve film müzikleri seslendirilecek.

Bayrakli'nin 'Mandolin Orkestrasi' Yaza Merhaba Diyecek
Bayrakli Belediyesi TOBAV Mandolin Orkestrasi, Cumhuriyetin 100’üncü yilina ithafen Sef Ugur Sayinbatur yönetiminde "Yaza Merhaba" konserinde Izmirli sanatseverlerle bulusuyor. Sanat yönetmenligini dünyaca ünlü orkestra sefi Gürer Aykal üstleniyor. Genel koordinatörlügünü TOBAV Izmir subesi temsilcisi Hale Gökalpsezer’in yaptigi orkestranin konzertmeister görevini ise mandolin albüm kayitlariyla tüm dünyada mandolin sevenlerin begenisini kazanan Bülent Yazici yürütüyor. Emekli müzik ögretmenleri basta olmak üzere gönüllü mandolin sanatçilarinin eslik edecegi konser; Köy Enstitüleri Marsi ve Ziraat Marsi ile baslayacak. Gece boyunca dünya klasiklerinin sevilen; aryalari, film müzikleri, valsler ile Ahmed Adnan Saygun ve ögrencisi Hasan Uçarsu’nun mandolin için çok sesli düzenlemelerinden olusan 12 esere yer verilecek. 6 Haziran Sali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçeklesecek ücretsiz konser saat 20.00’da baslayacak.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal da, “Türkiye’de, bir ilçe belediyesi bünyesinde kurulan ilk mandolin orkestrasi olma özelligi tasiyan Bayrakli Belediyesi Mandolin Orkestrasi, Yaza Merhaba Konseri ile bir kez daha seyirci karsisina çikacak. TOBAV is birligiyle ‘Mandolin Orkestrasi’ni yeniden bir araya getirmenin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Mandolini toplumun her kesimine tanitmak ve sevdirmek istiyoruz. Bu çerçevede sanatçilarimiza ve dünyaca ünlü Sef Gürer Aykal’a emeklerinden dolayi tesekkür ediyoruz. Herkesi konserimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA