Kimligini Unutan Abisinin Imdadina Kostu

Sisli’de 11 yasindaki Enes Kizilyel, Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi’na girecek agabeyinin kimligini unuttugunu duyunca imdadina kostu. Evden okula kosarak kimligi yetistiren Kizilyel, "Geç kalsaydi sinava giremezdi, bayagi üzülürdüm" dedi.

Kimligini Unutan Abisinin Imdadina Kostu
8!inci sinif ögrencilerin girdigi Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi’nin ilk oturumu basladi.

Sisli Atatürk Ortaokulu’nda sinava girmek için erken saatlerde gelen ögrenciler siniflara alindi. Velilerin ise disarida heyecanli bekleyisleri basladi.

11 yasindaki Enes Kizilyel, sinava girecek agabeyinin kimligini unuttugunu duyunca imdadina kostu.

"Evimiz biraz uzak, 5-10 dakikalik yol, ben 3-4 dakikada gidip geldim"

Agabeyine kimligi yetistiren Enes Kizilyel, "Evden çikarken kimligini unuttu. Sonra birinden annemi aradi, ben de kosarak kimligini alip yetistirdim. Evimiz biraz uzak, 5-10 dakikalik yol, ben 3-4 dakikada gidip geldim. Kosarak gidip geldim. Geç kalsaydi sinava giremezdi, bayagi üzülürdüm" seklinde konustu.

"Düzenli bir sekilde temelini saglam tutup çalisirlarsa sonuçlari iyi olur"

Sinava girmeden önce her gün deneme yaptigini söyleyen Aybüke Simsek ise "Iyi hissediyorum su an çok bir heyecanim yok. Buradan tüm LGS’ye girecek ögrencilere basarilar diliyorum. Yeteneklerimle ilgili, çizim yapmakta iyiyim onunla ilgili bir alan seçmek istiyorum ya da hikayelerle ilgili’’ dedi.

Babasi Mahmut Simsek ise kizinin çalistigini belirterek, ‘’Bütün ögrenciler çalisiyor, eksiklikleri olabilir ama çalismayi düzgün yaptiklari sürece basarili olacaklardir. Diger ögrenciler de ayni sekilde, çok kitap okusunlar. Ben edebiyat ögretmeniyim ama su an yapmiyorum, kendi çocuklarimla ilgileniyorum. Düzenli bir sekilde temelini saglam tutup çalisirlarsa sonuçlari iyi olur. Kendisi yeteri kadar çalisti, bakacagiz. Deneme yapti, çalismalar yapti, okulda ögretmenleri de yardimci oldu" ifadelerini kullandi.

Geç kaldigini düsünüp panik yapti

Öte yandan saat 09.15’te okul bahçe kapisinin kapanmasinin ardindan 09.25’te sinava yetisen bir ögrenci, sinava geç kaldigini düsünerek kisa süreli panik yasadi. Disarida bekleyen velilerin içeri haber vermesiyle ögrenci içeriye girerek sinava girmeyi basardi.
Kaynak: İHA