Bakü'deki Dünya Kahvalti Günü'nde Van Kahvaltisi Ikrami

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi’nde düzenlenen Dünya Kahvalti Günü etkinliginde Azerbaycanli kadin milletvekillerine geleneksel Van kahvaltisi ikram edildi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen Dünya Kahvalti Günü etkinliginde masayi Van kahvaltisi renklendirdi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi’nde, Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci ve esi Leyla Bagci’nin ev sahipliginde düzenlenen etkinlige Azerbaycanli kadin milletvekilleri katildi.

Dünya Kahvalti Haftasi kapsaminda ikinci kez etkinlik düzenlediklerini belirten Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, “Bu sene Azerbaycan Milli Meclisinde görev yapan kadin milletvekillerini davet ettik. Türk kahvaltisi ikram etmekten son derece memnunuz. Güzel bir gün ki, Sayin Cumhurbaskanimizin yemin etmesinin hemen arkasindan göreve baslamasinin, Türkiye Yüzyili’nin insasinin ilk gününde sizlerle birlikteyiz. Dünkü görüntüler Sayin Cumhurbaskanimizla Cenap Prezident’in kucaklasmasi, o hos görüntü aslinda bütün dünyaya da bir mesajdi. Insallah bugünden itibaren tek millet iki devlet anlayisini çok daha muhkem kilacak, derinlestirecek, saglamlastiracak ve Türk Birligi’ne giden yolu açacak bir gün olacagini düsünüyorum, inaniyorum. Tekrar böyle güzel bir günde böyle güzel bir baslangiçta bizlerle birlikte oldugunuz için esim adina sizleri agirlamaktan son derece mutluyum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA