Aydin'da 5 Ayda 13 Bin Ton Atik Kagit Geri Dönüstürüldü

Aydin’da 2023 yilinin ilk 6 ayinda toplam 13 bin 713 ton atik kagit geri dönüstürüldü.

Aydin'da 5 Ayda 13 Bin Ton Atik Kagit Geri Dönüstürüldü


Çevre sorunlarinin önüne geçmek ve atiklarin geri dönüstürülmesine yönelik çalismalar titizlikle devam ederken, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, 2023 yili Nisan ayi sonu itibariyle geri dönüsüm verilerini açikladi.

Sifir Atik Bilgi Sistemi kayitlarina göre 2023 Yili Nisan ayi sonu itibariyle Aydin genelinde kamu kurum ve kuruluslari ile saglik kuruluslari, OSB, liman, egitim kurumlari, akaryakit istasyonlari, konaklama tesisleri olmak üzere toplamda 2 bin 888 adet Temel Seviye Sifir Atik Belgesi verildi.

Ayrica son 5 ayda ilgili yönetmelikte istenen “Atiklarin kaynaginda ayri toplanmasi sistemi” çerçevesinde il genelinde kamu kurum ve kuruluslardan 13 bin 713 ton atik kagit, 4 bin 27 ton atik plastik, 41 ton atik pil, 54 ton elektrikli ve elektronik atik, 6 bin 419 ton atik cam, 6 bin 448 ton atik metal, 287 ton atik nebati yag, 107 ton atik motor yagi toplanarak geri dönüstürüldü. Gerçeklestirilen geri dönüsüm sayesinde ise 42 bin 28 metreküp depolama alani tasarrufu, 37 milyon 694 bin 514 kilowatt saat enerji tasarrufu, 195 bin 96 litre biyodizel üretimi gerçeklestirildi.

Ayrica 149 bin 697 adet agacin da kesilmesi önlendi.

Aydin genelinde egitim ve denetimlerin araliksiz devam ettigini vurgulayan Vali Aksoy; “Valiligimizce, çevrenin korunmasi ve iyilestirilmesi, her türlü çevre kirliliginin önlenmesi, ilimizin dogal kaynaklari ve zenginliklerinin muhafazasi ve kamuoyunda çevre bilincinin olusmasi için birçok kurum ve kuruluslarla isbirligi halinde çevre denetimi ve egitimi çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Özellikle sürdürülebilir kalkinma ilkeleri çerçevesinde atiklarimizi kontrol altina almak, gelecek nesillere temiz ve gelismis bir Türkiye ve yasanabilir bir dünya birakmak amaciyla yürütülen Sifir Atik Projesi çerçevesinde ilimizde önemli çalismalar yapilmis ve halen bu çalismalar devam etmektedir. Bütün bu çalismalarimiz araliksiz sürdürülmektedir” dedi.

Kaynak: İHA