Meclis Üyeleri, D.T. Sehitkamil Sahnesi'ni Inceledi

Sehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu nezaretinde D.T. Sehitkamil Sahnesi’ni gezerek inceledi. Baskan Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Meclis Üyelerini yapiya iliskin bilgilendirdi.

Meclis Üyeleri, D.T. Sehitkamil Sahnesi'ni Inceledi
Periyodik olarak Sehitkamil Belediye Meclis Üyeleri ile proje incelemeleri yapan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, son olarak yapiminda sona gelinen D.T. Sehitkamil Sahnesi’ni Meclis Üyeleri ile birlikte gezdi. Gaziantep’in, ‘yasanabilir kentler’ siralamasinda yükselmesine yönelik çalistiklarini kaydeden Baskan Ridvan Fadiloglu, D.T. Sehitkamil Sahnesi’nin son durumuna iliskin bilgilendirmede bulundu.

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yapinin içerisinde; tiyatro binasi, ana giris ve fuaye alani, 600 kisilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazirlik odalari, sahne dekor ve depo alanlari, VIP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapali otopark, 200 araçlik açik otopark bulundugu bilgini verdi. Baskan Ridvan Fadiloglu, yapinin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye baslayacagini söyledi.



Yapilan incelemelerin ardindan degerlendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, yapiyla ilgili gözlemlerini anlattilar.

Sehrimize kazandirilmis en güzel yapilardan

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ayse Gül Oku, “D.T. Sehitkamil Sahnesi’nin sehrimize kazandirilmis en güzel yapilardan birisi oldugunu düsünüyorum. Baskanimiza ve ekibine, çok tesekkür etmek lazim. Emeklerine, ellerine saglik. Sahne yapisi, sahnenin amfi seklinde olusu, içerideki dizayn, her sekliyle küçük detaylarina kadar düsünülmüs. Bunlar dikkatimi çekti. Estetik bir anlayis çok kivrak bir zeka” dedi.

Türkiye’ye örnek olabilecek

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Esma Özkara, “Gerçekten çok emek sarf edilmis, nitelikli bir mimarisi var ve Türkiye’ye örnek olabilecek bir sahne oldugunu düsünüyorum. Ayni zamanda kütüphanenin; gençlerimize, çocuklarimiza, gelecegimize bir yatirim oldugunu düsünüyorum. Çok güzel” seklinde konustu.

Çok nitelikli, çok donanimli sanat eseri

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kiliç, “Gaziantep’e kazandirilmis çok nitelikli, çok donanimli sanat eseri. Türkiye’de ilk olacagina inandigim bir eser. Ben Ridvan Baskanimin sahsinda çalisma arkadaslarina, Baskan Yardimcilarimiza, Meclis Üyelerimize çok tesekkür ediyorum. Gerçekten kayda deger bir eser, sanat eseri olmus diyorum. Tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Gaziantep’imize hayirli olsun

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Okyay, “Böyle bir eseri, çok güzel bir eseri Gaziantep’e kazandirdigindan dolayi Ridvan Baskani ve tüm ekibini tebrik ediyorum. Gezdik; fonksiyonlari çok güzel, imalatlar çok güzel. Gerçekten kisa zamanda böyle bir eserin ortaya çikmasi büyük bir olay. Basta Baskanimiz olmak üzere tüm çalisan arkadaslarimizi tebrik ediyorum. Ben, Gaziantep’imize hayirli olsun, ugurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Ihtiyaci olan bir hizmetti

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Özlem Olgunus, “Sehrimize katki sagladigi için öncelikle Sehitkamil Belediye Baskanima ve ekibi Degerli Meclis Üyelerime tesekkür ediyorum. Ihtiyaci olan bir hizmetti ve hakikaten sanatin eksikligi olan bir sehir oldugunu düsünmeye baslamistim ki tam Sehitkamil yetisti ve harika bir hizmet yapti. Insallah devami gelir. Çok tesekkür ediyorum” açiklamasini yapti.

Kentin böyle bir merkeze ihtiyaci vardi

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Su anda bizim de içinde imzamiz oldugu bir merkezi geziyoruz. Yapilan is, emek çok. Ellerine saglik. Güzel bir islem olmus. Kentin böyle bir merkeze ihtiyaci vardi. Bunu da saglayan ekibe ve arkadaslara tesekkür ediyorum. Yapilan hizmete ve verilen emege tesekkür ediyorum. Ellerine saglik. Halkimizin basariyla kullanacagi bir alan olmus” açiklamasinda bulundu.

Sanata ve sanatçiya bu kadar deger ve önem verdikleri için

Sehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mutlu Orhan, “Sanata ve sanatçiya bu kadar deger ve önem verdikleri için bu güzel sehrimize, bu güzel eseri basladiklari için mücadele verdikleri için Sayin Belediye Baskanimiz Sayin Ridvan Fadiloglu Bey’e, yönetimine, Meclis Üyesi arkadaslarimiza çok çok tesekkür ederim. Sehrimize hayirli ve ugurlu olmasini dilerim” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA