MHP Lideri Bahçeli, Türkes'in Kabrini Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, bayram namazinin ardindan MHP’nin Kurucu Genel Baskani Alparslan Türkes’in anit mezarini ziyaret etti.

MHP Lideri Bahçeli, Türkes'in Kabrini Ziyaret Etti


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, bayram namazinin ardindan MHP’nin Kurucu Genel Baskani Alparslan Türkes’in Bestepe’deki anit mezarini ziyaret etti. Bahçeli, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Türkes’in kabrine karanfil birakti ve bakir ibrikle su döktü. Anit mezarda partililerle de bayramlasmayi ihmal etmeyen Bahçeli, daha sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Bu siyasi istikrarin devaminda yarar vardir”

Bahçeli, 2023 yilinin ilk 6 ayinda Kahramanmaras merkezli depremlerin yasandigina deginerek, “Bunun disinda iki önemli olayda yasanmistir. Bunlardan bir tanesi 14 Mayis’ta yapilmis olan Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel seçimleri, sonra 28 Mayis’ta yasanmis olan Cumhurbaskanligi seçimini de idrak ediyoruz. Böyle bir süreç içerisinde Türkiye’de artik seçimlere son olmustur. Millet iradesi, kendini ortaya koymus ve Türkiye’ye kalici bir cumhurbaskanligi sistemi içerisinde istikrara kavusturmustur. Bu siyasi istikrarin devaminda yarar vardir” ifadelerini kullandi.

“2024’de yapilacak seçimler de milletimiz adina önemlidir”

Bahçeli, 2023’ün ikinci alti ayi ile 2024’ün ilk alti ayi arasinda iki olayin yasanacaginin altini çizerek, “Onlardan birincisi, siyasi partilerin, Siyasi Partiler Yasasi’nda ve Anayasa’da ifade buldugu en az 2, en fazla 3 yil içerisinde olagan kongrelerini yapma konusudur. O sebepten dolayi bütün siyasi partilerimiz bu süreci tamamlamak durumundadirlar ve kongreler bazilarinda baslamis, bazilarinda devam edecektir. Ikinci önemli olay ise 31 Mart 2024 yilinda yapilacak olan yerel yönetimleri de ilgilendiren mali idareler seçimleridir. Bu seçimler de milletimiz adina çok önemlidir. Siyasi istikrar, merkezi yönetimde saglanmis ise onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetiminde bu seçimlerde önem kazandigini herkes anlamali ve görmelidir” açiklamasinda bulundu.

“Rusya’da bir Rus ruleti oynanmistir, Putin’in kazanmasiyla son bulmustur”

Türkiye’nin birçok olaylarla da karsi karsiya kaldigini vurgulayan Bahçeli, “Çevremizde sicak iklimler vardir. Bu iklimler hala Rusya ile Ukrayna arasindaki savas olarak kendini göstermektedir. Bu dönem içerisinde bayram münasebetiyle temennimiz Ukrayna ile Rusya arasindaki savasin en kisa süre içerisinde baris yoluyla sonlandirilmasi meselesidir. Küresel güçler bos durmamaktadir. Zaman zaman sahit oldugumuz olaylar olmaktadir. Bunlardan bir tanesi Ukrayna ile Rusya arasindaki savas devam ederken baris yolunda BM basta olmak üzere, bütün bati ülkeleri destek verip gayret göstermesi gerekirken simdi Rusya’da yeni yeni olaylarin gelismesine de firsat verebilecek tarzda sakinlik ve durgunluk göstermektedirler. Bugün Rusya’da bir Rus ruleti oynanmistir. Bu Rus ruleti önemlidir ve bu rulet, Putin’in kazanmasiyla son bulmustur. Bundan sonra bu savas ortaminda kimse heves etmesin. Dünya’da barisa, birlige, mutluluga, sevgi ve saygiya ihtiyaç var” degerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin 2024’de yapilacak MHP Kurultayi’nin öne çekilme ihtimalini sormasi üzerine Bahçeli, “Arkadaslarimizla bu konuda seçimi de düsünerek, ötelemeyecegimize göre erken mi yapalim yoksa zamaninda mi yapalim. Erken yapalim dersek, seçimin basladigi tarihten önce olmasi lazim. Zamaninda dersek de biz daha evvelden 18 Mart 2018’de yapacagimiz için simdi 17 Mart 2024 Pazar’a denk geliyor. 17 Mart 2024 yilinda kurultayimizi da yapmak durumundayiz” dedi.



“Ihanetin serbestligi olmaz”

Gazeteci Merdan Yanardag’in tutuklanmasina iliskin soruya ise Bahçeli, “Onlar bizim gündemimizde yoktur. Ihanetin serbestligi olmaz” seklinde cevap verdi.
Kaynak: İHA