Yenimahalle'de Bayram Denetimi

Yenimahalle Belediyesi zabita ekipleri Kurban Bayrami’na sayili günler kala ilçe esnafini yakin markaja aldi. Ilçe genelinde bayram hazirliklari tam gaz devam ederken; bölgedeki kuruyemis, tatli, börek, seker ve lokum imalathanelerinde bayram denetimi yapildi.

Yenimahalle'de Bayram Denetimi
Yenimahallelilerin bayram nedeniyle talebinin arttigi pasta ve tatli ürünlerinin hijyenik sartlarda üretilmesi ve satisa sunulmasi için çalismalarini siklastiran zabita ekipleri, tatli, börek ve sekerleme imalathanelerinin yogunlastigi bölgelerde siki denetim yapiyor. Imalathaneleri titizlikle denetleyen ve hiçbir ayrintiyi atlamayan ekipler, hijyen sartlarina uymayan isletmelere de islem yapti.

Tatli ve seker imalathanelerine siki denetim

Ilçe genelindeki imalat ve satis yapan firmalarin imalat bölümlerini tek tek gezen ekipler, kullanilan maddelerin son kullanma tarihlerine, terazi ayarlarina, ortamin hijyen kurallarina uygunluguna, çalisanlarin is kiyafetlerine ve hijyen belgelerine tek tek bakti.

“Denetimlerimiz sürüyor”

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, ilçede vatandaslarin huzurlu bir bayram geçirmesi için gereken tedbirlerin alindigini ifade etti.

Denetimlerle hem vatandas hem esnaf için olumsuzluklarin önüne geçmesinin hedeflendigini belirten Baskan Yasar, vatandaslarin bayram öncesi alisverislerini güvenle yapmasi için yogun çaba harcayan zabita ekiplerinin denetimleri sürdürecegini söyledi.

Kaynak: İHA