Suluovali Besiciler Bayram Ediyor Açiklamasi 'Bu Sene Kurbanda Para Kazandik'

Kirmizi et üretiminin önemli merkezlerinden Amasya’nin Suluova ilçesinde besiciler bu yilki kurbanlik satislarindan çok memnun. Yaklasik 20 yildir besicilik yapan Eyüp Köksal, “Satislardan memnunuz. Çok sükür hayvanlarimizi sattik. Besici bu sene kurbanda para kazandi. Diger yilara göre bu sene iyi oldu” dedi.

Suluovali Besiciler Bayram Ediyor Açiklamasi 'Bu Sene Kurbanda Para Kazandik'
Günlük hayatta fiyatlarin yükselirken çalisanlarin maaslarinin da arttigini belirten Mustafa Akdil, “Her zaman aliciya pahali, saticiya ucuz gelmistir. Ama yem, saman, enflasyon oranlarin göre hesaplarsak fiyatlar bence normal. Her sey yüzde yüz katladi. Insanlarin geliri de katladi" diye konustu.



"Baklava nasil et fiyatini geçer anlayabilmis degilim"

Besici Ugur Acar, kurbanlik et fiyatiyla baklava fiyatini kiyasladi. Canli hayvanin kilosunun mezbahada 230 liradan kesilirken bir kilo baklavanin 400 liradan satildigini öne süren kurban saticisi Acar, “Bana göre et fiyatlari uygun. Türkiye’de tek yükselmeyen sey olarak eti görüyorum. Bugün bir kilo et mezbahada 230 lira. Ama bir kilo baklava 400 lira. Baklava nasil et fiyatini geçer anlayabilmis degilim” seklinde konustu.

Hayvan pazarinda satis yapan Acar söyle devam etti:

“Kurbanlik hayvan fiyatlari geçen yila oranla üçe bile katlayamadi. Ama diger ürünlere baktigimiz zaman çogu ürün dörde, bese, altiya katladi. Bunun yaninda et fiyatlarinin çok pahali oldugunu düsünmüyorum. Eski zamanlarda bir tosuna iki Toros marka otomobil aliniyordu. Bugün iki tosun satilacak da ancak iki Toros otomobil parasi çikacak."

Küçük ve büyükbas hayvan yetistiriciligi yapan Deniz Mutaf ise, “Su an satislar güzel. Fiyatlar yüksek. Vatandasi yormamak için ugrasiyoruz. Yogun talep var. Büyüksehirlere gidenlerin tükendigini duyuyoruz. Satici bu yil kazaniyor. Geçen yildan elinde olan hayvanla kazandilar. Ama sattigi hayvanin yerine hayvan alamayinca kazanamadigini anlayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA