Gaziantep'te Baklavacilarin Bayram Yogunlugu

Gaziantep’te bayramlarin vazgeçilmez lezzetli Antep baklavasinin üretimi Kurban Bayrami’na günler kala artti. Antep baklavasina yogun ilgi gösteren vatandaslar günler öncesinden siparislerini vermeye basladi. Vatandaslarin baklavaya olan ilgisi artarken talepleri karsilamak için yogun çaba sarf etmeye basladi. Hamido Baklava Isletme Müdürü Behzat Bozkurt, ustalarin hummali bir sekilde çalistiklarini ve vardiyali sisteme geçerek üretimi 6 kat artirdiklarini söyleyerek, günde 5 ton baklava üretimi yaptiklarini ifade etti.

Gaziantep'te Baklavacilarin Bayram Yogunlugu
Gazianteplilerin geleneklerine sahip çikan bir millet oldugunu vurgulayarak baklavanin da geleneksel bir tatli oldugunu söyleyerek vatandaslarin bayramda daha fazla tükettigini belirten Behzat Bozkurt, “Baklava bizim Türk gelenegimiz, bayram gelenegimiz, biz de gelenekçi bir milletiz, geleneklerimize sahip çikiyoruz bu nedenle bayramda baklava tüketimi normal tüketimin 5-6 kati artiyor” dedi.



“Türkiye ve dünyanin dört bir yanindan siparis yogunlugu var”

Ülkenin dört bir yanindan siparisler aldiklarini ve en iyi sekilde talepleri karsilamaya çalistiklarini belirten Behzat Bozkurt, “Kurban Bayrami’na sayili günler kala Türkiye’nin çesitli illerinden ve yurt disindan siparisler aliyoruz. Basta Almanya Ingiltere ve ABD olmak üzere siparislerimizi almaya basladik. Baklavaya ilgi yogun ve vatandaslarimizin taleplerini karsilamaya en iyi sekilde karsilamaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kaliteli baklavayi fiyatindan anlayabiliriz”

Vatandaslara merdiven alti üretim yapan kalitesiz baklavalari almamalari yönünde uyarida bulunan Behzat Bozkurt, “Vatandaslarimizin baklava alirken çok dikkatli olmasi gerekiyor. Merdivenalti baklavalara itibar etmemeleri gerekiyor. Kaliteli baklavayi fiyatindan anlayabiliriz. Gerçek Gaziantep baklavasi hakiki sadeyag ve boz iç fistiktan imal edilir. 2. sinif baklavada pancar sekeri yerine misir surubu kullanilir. Sadeyag yerine bitkisel yag kullanilir. Gerçek Gaziantep baklavasi dogal pancar sekerinden yapilmaktadir. Dogal sekerle yapilan baklava 1-2 gün kaldiktan sonra sekerlenebilir. Bir baklava uzunca süre sekerlenmiyorsa yerken bogazi yakip, midenizi rahatsiz ediyorsa bilin ki glikoz surubu veya misir surubuyla imal edilmistir” seklinde konustu.



“Kurban Bayrami öncesi günlük ortalama 5 ton üretim yapiyoruz”

Kurban Bayrami öncesi üretimin arttigini ve ustalarin yogun sekilde mesai harcadiklarini belirten Behzat Bozkurt, “Kurban Bayrami öncesi üretimimiz artti. Ortalama normal üretimin 5-6 kati kadar üzerine çiktik. Baklava imalatinda çalisan ekiplerimiz yogun çalisma süreci yasiyor. Vardiyali sisteme geçtik ve vardiyali olarak günlük ortalama 5 ton üretim yapiyoruz. Vatandaslara uyari olarak söylemek isterim ki sagligimizi düsünüyorsak ucuza baklava yememeliyiz. Kaliteli baklavayi kimse ucuza mal edemez” diye konustu.

Kaynak: İHA