Bayram Tatilinde Evleri Bos Kalacak Ailelere Kritik 'Güvenlik Kamerasi' Uyarisi

Kurban Bayrami’nda 9 günlük tatil sürecini evinden uzakta geçirmek isteyenleri güvenlik kamerasi hakkinda uyaran elektronik sistemler dükkani çalisani Yasin Kemal Yilmaz, “Iyi bir fiyat arastirmasi yapip evlere kamera kurulmali” dedi.

Bayram Tatilinde Evleri Bos Kalacak Ailelere Kritik 'Güvenlik Kamerasi' Uyarisi
Kurban Bayrami tatilini sehir disinda degerlendirmek isteyenler vatandaslar hazirliklarini sürdürüyor. Tatile çikmadan önce dairelerine güvenlik kamerasi sistemi kurdurmaya baslayan aileler, bayram tatili dönüsünde evlerinde herhangi bir olumsuzlukla karsilasmak istemiyor. Tatil süresi boyunca dairelerinin güvenliginden emin olmak isteyen aileler, tatil yaptiklari yerlerden mobil cihazlar tarafindan rahatlikla evlerini izleyebiliyor. Eskisehir’de güvenlik kamerasi ve elektronik sistemler dükkaninda çalisan Yasin Kemal Yilmaz, bayram tatilinde sehir disina çikacak vatandaslarin gözünün arkada kalmamasi için dairelerine kamera sistemi kurdurduklarini söyledi.



"Tatil dönemleri kamera taktirmak isteyen müsteriler artiyor"

Kamera sistemlerinin kurulacagi evde internet baglantisinin olmasini tavsiye ettiklerini belirten Yilmaz, tatile gidecek vatandaslarin evlerini mobil cihazlardan izleme imkani bulacaklarini ifade etti.

Evlerinde elektrik kesintisi yasansa bile uygun cihazlarin teminiyle takibe devam edilebilecegini vurgulayan Yilmaz, su ifadeleri kullandi:

"Yaz dönemlerinde özellikle tatil zamanlarinda kamera taktirmak isteyen müsteriler artiyor. Hirsizlik, güvenlik gibi sorunlarin yasanmamasi için vatandaslar kamera taktirmaya yöneliyor. Öncelikle kamera sistemlerinin kurulacagi evde internet baglantisi olmasini tavsiye ediyoruz. Çünkü tatile gittikleri yerlerden cep telefonu ve tablet gibi cihazlarla evlerini izleme sansi olabilir. Son yillarda mobil cihazlardan evlerinin durumunu uzaktan kontrol etmeler artti. Elektrik kesintileri oldugunda kurulan sistemde müsterilere ekstra masraf çikabiliyor. Bunu önlemek için de çevrimiçi güç kaynagi olarak adlandirdigimiz cihazlar devreye girerek herhangi bir güç kaybi yasanmasi durumunda bile kameralar çalismaya devam eder. Tatile çikacak aileler genellikle piyasada bilinen, kaliteli ürünlere yönelsinler. Tezgah alti dedigimiz ürünlere aldanmasinlar. Iyi bir fiyat arastirmasi yapip evlerine kamera kurdurmalarini tavsiye ediyoruz. Bazen fiyatlar uygun olabiliyor ama içindeki diskler düsük kapasiteli olabiliyor. Böyle olunca da 3-4 günlük kisa kayitlar aliniyor. 9 günlük tatil süreci var. Vatandaslarin 9 gün sonra tatilden evine döndügü zaman ihtiyaci olan kayitlari sistemde bulamama tehlikesi olusabilir. Bu tür magduriyet yasamamak için biraz daha harcama yapip kameralari uzman kisilere taktirmalilar. Yüksek kapasiteli diskler kullanilmasi da daha iyi olur."
Kaynak: İHA